Igår var det fredag og da pleier vi å ha sen middag. Begynner liksom helgekosen med en sen koselig middag.
Det som ble servert var, baconsurret svineindrefilet, brokkoli, sellerirotmos og brun saus.
Handleliste:
1 stk svinefilet
1 brokkoli
1 fløte
1 hel sellerirot
1 pk bacon ferdig skivet
1 glass soltørka tomater
1 Hvitløk
sambal olek
Soya saus
Svinefilet ble marinert i olje, sambalolek, hvitløk og soyasaus - ca 2 timer ( hadde ikke tid til mer)
Sellerirotmos:
Skrell og kutt sellerien i biter, ha i 2-3 fedd hvitløk, kok uten salt, når den er kokt mør, moses den lett med rotmoser, jeg foretrekker den litt grov, ha i ca 1 ss smør og en dæsj med fløte ca 0,5 dl., salt, pepper og muskatt etter smak. Klar til å nytes.
Svinefilet:
Legg baconskiver etter hverandre på aluminiumsfolie, ha på hakka soltørkete tomater og finhakka hvitløk.
Stek så den marinerte svinefileten raskt i panna, legg denne så på baconet, ha på pepper og rull sammen.fjern aluminiumsfolien, legg på et ildfast fat og stek i ovnen 15-25 min, 220 grader i midten. La hvile litt før du skjærer i det slik at saften i kjøttet får sette seg.
Saus:
Når svinefileten er brunet, heller du 1 pk Jakobs kraft eller Erlings fond i panna, har på litt fløte og lar dette koke ut, spe med mer fløte etter behov og kryder til med salt og pepper.
Brokkoli:
Kuttes i små buketter, skylles, has i en bolle uten vann legger på lokk og "dampes" i microen ca. 3 min.men prøv deg frem da tiden varierer i forhold til mengden brokkoli.
Desserten ble i går krem med bringebær, valnøtter og hjemmelaget sjokolade:-.)
Så vi koste oss skikkelig og var såååååå mette. Dette er enkel og god mat.svinefileten trenger ikke å marineres, men jeg har en forkjærlighet til marinert kjøtt:-)
Det som ble servert var, baconsurret svineindrefilet, brokkoli, sellerirotmos og brun saus.
Handleliste:
1 stk svinefilet
1 brokkoli
1 fløte
1 hel sellerirot
1 pk bacon ferdig skivet
1 glass soltørka tomater
1 Hvitløk
sambal olek
Soya saus
Svinefilet ble marinert i olje, sambalolek, hvitløk og soyasaus - ca 2 timer ( hadde ikke tid til mer)
Sellerirotmos:
Skrell og kutt sellerien i biter, ha i 2-3 fedd hvitløk, kok uten salt, når den er kokt mør, moses den lett med rotmoser, jeg foretrekker den litt grov, ha i ca 1 ss smør og en dæsj med fløte ca 0,5 dl., salt, pepper og muskatt etter smak. Klar til å nytes.
Svinefilet:
Legg baconskiver etter hverandre på aluminiumsfolie, ha på hakka soltørkete tomater og finhakka hvitløk.
Stek så den marinerte svinefileten raskt i panna, legg denne så på baconet, ha på pepper og rull sammen.fjern aluminiumsfolien, legg på et ildfast fat og stek i ovnen 15-25 min, 220 grader i midten. La hvile litt før du skjærer i det slik at saften i kjøttet får sette seg.
Saus:
Når svinefileten er brunet, heller du 1 pk Jakobs kraft eller Erlings fond i panna, har på litt fløte og lar dette koke ut, spe med mer fløte etter behov og kryder til med salt og pepper.
Brokkoli:
Kuttes i små buketter, skylles, has i en bolle uten vann legger på lokk og "dampes" i microen ca. 3 min.men prøv deg frem da tiden varierer i forhold til mengden brokkoli.
Desserten ble i går krem med bringebær, valnøtter og hjemmelaget sjokolade:-.)
Så vi koste oss skikkelig og var såååååå mette. Dette er enkel og god mat.svinefileten trenger ikke å marineres, men jeg har en forkjærlighet til marinert kjøtt:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar