Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

lørdag 19. februar 2011

Kjøttdeigform

Igår kveld ble det en enkel, men kjempegod alt i ett form etter trening. Var ikke gira på å stå i evigheter å lage mat, men måtte jo ha noe som mettet. Så da ble denne formen til.

1 pk kjøttdeig - 500 gr
100 gr bacon - i terninger
1 pk blomkål og brokkoli grateng fra frysedisken
2 egg - vispes lett med gaffel og bittelitt salt
150 gr revet ost eller mer om du onsker:-)
100 gram løk
1 fedd hvitløk - kan nok sløyfes for de som ikke er begeistret for hvitløk
1/2 ts sambal olek
salt, peppe og evt annen krydder etter eget ønske.

Start med bacon, ha så i kjøttdeig, la dette surre til det begynner å bli brunt, ha så i løk, hvitløk, sambal olek og krydder. la surre litt mens du river osten.
Ha så pakken med blomkål og brokkoli i en ildfastform, ha over kjøttbaldningen og topp det hele med ost som er blandet med 2 sammenvispa egg. Dryss på oregano eller "pynt" med noen ringer jalapenos. Denne er enkel, rask og kjempegod.

Stekes midt i ovnen 220 grader i ca 30 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar