Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

torsdag 28. juli 2011

Matlysten begynner å komme:-)

Nå har jeg hanglet og hostet hele denne uka og matlysten har ikke vært på topp. Det har vært noe enkelt jeg har puttet i munnen, bare for å få i meg noe liksom. Men idag tidlig da jeg sto opp hadde jeg lyst på pannekaker, mmmmm tenkte jeg. Frokostpannekake med rømme og blåbær. Så jeg rørte isammen en god tykk røre som jeg stekte masse smør og den smakte himmelsk, nam,nam....
Jeg hadde handlet inn soyaflokker sist jeg handlet og var litt spent på det, så jeg byttet ut kruskaklien jeg pleier å bruke i sånne frokostpannekaker med soyaflokker og det ble kjempegodt. Tar litt tid å steke en slik tykk pannekake, men en kan jo svinse rundt å gjøre andre ting eller steke den om kvelden og bare varme den til frokost om tiden ikke strekker til. Ser at soyaflokker kan brukes til mye, så her skal det testes ut endel ting:-)) Men først blir det å få helsen helt på plass, så blir det å komme seg igjennom 2 uker på Atkins Induksjon, så ferie :-)) så blir det en lang høst med masse kokkelering på kjøkkenet. Elsker å lage mat og teste ut nye ting. Skulle vel helst vært kokk jeg, he,he.... spørs om jeg hadde kost meg så masse på mitt eget kjøkken da.

Men tilbake til frokostpannekaken jeg laget idag:

2 egg
35 gr meierismør - smeltes + smør til steking
100 gr CC
1 gr fiberhusk - jeg bruker digitalvekt, kan anbefales for de som ikke har:-)
25 gr soyaflokker
1 ts kanel - mye karber i kanel så kan utelates om en vil
1 ts sukrin


50 gr rømme
15 gr rørte blåbær 

Ha alt unntatt soyaflokker i en bolle, mos sammen med en stavmikser eller visp lett sammen, rør så inn soyaflokker og stek i smør en  pannekake på svak varme, snu pannekaka når du ser at den er "stivnet" på overflaten ca 5-10 min på svak varme. Snu den og stek i 5-10 min på andre siden. Hjelp gjerne til med et lokk eller noe om du har problemer med å snu pannekaken med en stekespade.

Jeg hadde på rømme og rørte blåbær. Ble mett og god av denne og var det i mange, mange timer. Klarte faktisk ikke en kopp kaffe med fløte etterpå, så den tok jeg ca 3 timer senere. 6 timer etter frokosten spiste jeg litt jarlsbergost og stranda skinke rullet rundt sammen + en kopp kaffe med fløte.  


4 kommentarer:

 1. Tusen takk for det Helen, formen er stadig stigende nå:-)) Mange dager siden jeg har følt meg så bra som nå. Så det slipper nok:-))

  SvarSlett
 2. så flott at du er på bedringens vei. Det kan bare bli bedre nå :-)
  Jeg har shoppet små silikon former rundt om kring i Europa i sommer og har planer å prøve meg på diverse energi barer,sjokolade barer på kjøkkenet til høsten.Jeg liker også å prøve ut masse ulike ting :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk Aila, siliconformer er superkjekt å ha, jeg også "snoper" meg former til baking og matlaging av og til. Har et helt skap med duppeditter som jeg så fint kaller alle de nyttige og unyttige( jeg mener jo at ingenting er unyttig da) tingene mine på kjøkkenet:-) Siste innkjøp er et cupcake stativ og mini kakeformer til porsjonskaker med "søkk" i til kremen og bærene :-)) perfekt spør du meg:-))

  SvarSlett