Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

tirsdag 12. juli 2011

Kremet kyllingsuppe

Igår laget jeg en kjempegod kyllingsuppe. Enkel og fort gjort. Smakte himmelsk godt og luktet fantastisk huset. Mannen sa at det luktet dyr restaurant:-))

Du trenger:

7 dl vann
2 terninger hønse buljong
2-3 kyllingfileter
25 gr rød paprika
30 gr sukkererter
50 gr rødløk
30 gr vårløk
50 gr brokkoli
3 fedd hvitløk - 10 gr
15 gr persille
2 ts fransk sennep
1 ts sambalolek
olje til steking
3 dl fløt

Kok opp vann og hønsebuljong, ha i kyllingfilet, skru ned plata og la de trekke 10-15 min. Mens filetene ligger i krafta gjør du klar de andre grønnsaken. Her kan du ta hva du har og liker. Kutt i biter eller strimle de aktuelle grønnsaken, surr de blanke i litt olje. Når filetene er ferdige tar du dem opp av kraften og kutter i biter eller strimler kjøttet. Ha så fløte , sambalolek og sennep i krafta, kok opp. Ha så i kylling og grønnsaker, smak evt, til med salt og pepper. Serveres slik den er eller med sprøstekt bacondryss over.


                                              Ca 25 karber i hele suppa

2 kommentarer:

  1. Tuuusen takk for en kjempe flott oppskrift!! Jeg tilsatte litt andre ingridienser også, men tok utgangspunkt i din. Dra du hjem for en sinnsjukt god suppe! Vi har heldigvis mer igjen, så det blir kyllingsuppe til lunsj i morgen;D
    Jeg kommer til å legge ut min egen vri på Suppen på min blogg i løpet av de neste dagene, og linker tl din blogg. ;) NAM!!

    SvarSlett
  2. Ja denne suppa er enkel og kjempegod. Å man kan putte i hva man haver egentlig:-) Litt sitrongress er også nydelig oppi.

    SvarSlett