Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

mandag 18. juli 2011

Atkins induksjon dag 1

Jeg begynte så smått med Atkins induksjon igår, men oppstart er egentlig idag mandag. ( eller 25 juli er D-dagen) Må et par små justeringer til, men tror dette skal gå fint. Må plutselig bruke mine små grå igjen når jeg lager mat og kan ikke bare ta til en neve nøtter i nøden. Men det er jo i første omgang bare for 2 uker + disse dagene denne uka. Vet jo at det blir "sprekk" på lørdag da vi skal på en årlig grillfest.  Maten er jo ikke det som er problemet, men litt vin til maten vil jeg unne meg da og det er ikke lov med alkohol på inuksjon. Men under her ser dere iallefall gårsdagens meny og matinntak.

Dag 1
Frokost: omelett stekt i smør
3 egg, 70 gr sjampinjong, 15 gr vårløk, 50 gr brie, ,55 gr avokado, 15 gr tomat
1 kopp kaffe med 13 gr fløte
Totalt: 4,05 karber

Mellommåltid
1 kopp kaffe med 15 gr fløte
Totalt 0,44 karber

Middag: Fylt squash

1 squash, 250 gr kjøttdeig, 40 gr rødløk, 1 fedd hvitløk,100 gr revet jarlsberg, ½ boks herm.tomat fra landlord, 1 ts sambal olek
1 kopp kaffe med 15 gr fløte
Totalt 12,39 karber


Kvelds: Fylt squash fra middagen
 Spiste den ene halve squashen til middag og den andre til kvelds

+ eggedosis av 1 egg og 10 gr sukrin

Totalt for hele dagen 17,06  karber

Energi: 1775 kcal. -  68% fett – 28% protein – 4%karbohydrat

2 kommentarer:

  1. Hvordan finner du ut alle karber, proteiner osv?
    Det ser jo kjempe flott ut :-)
    Jeg merker at jeg har fått smaken på brus igjen her i Spania. Ikke bra....

    SvarSlett
  2. Heisann Aila:-) Ja brus er farlig det. Når en først begynner, så vil en bare ha mer og mer, blir liksom bare mer tørst av det. Du får ta en gradvis avvenning når du kommer hjem igjen. Bland brus 50/50 med farris eller fun saft med farris er også digg. Ups.... en liten svakhet fra meg også. Jeg bruker Diett.no Der legger jeg inn alt jeg spiser så regner jo den ut innholdet for meg, superenkelt og absolutt å anbefale om du ikke har brukt det før. Nyt sommervarmen og solen videre du. Knib:-))

    SvarSlett