Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

onsdag 13. juli 2011

Leverrens

Da er det bestemt, jeg skal ta en runde med leverrens. Leste om dette på bloggen til Trine Grung i desember 2010 http://www.trinegrung.no/2010/12/13/rensing-av-leveren-er-viktig/ tenkte litt på det da, men så gikk det hele i "glemmeboka" Så tok Aila det opp på sin blogg kropp i balanse.
Da brukte jeg bare et par dager til å snuse litt rundt på nette og til å få handlet inn det jeg trengte. Så da skal jeg altså ta en leverrens det neste døgnet. Om jeg er like dristig som Hilde på bloggen til Trine og legger ut bilder av "fangsten" vet jeg ikke. Litt vel privat kanskje.

Slik foregår det:

4 ss engelsk salt - magnesiumsulfat
7,5 dl vann
1,5 dl kaldpresset olivenolje
1 stor rød grapefrukt

På selve rensedagen, ikke ta medisiner eller kosttilskudd - rådfør med lege om du er i tvil.

1. Spis en lett frokost og lunsj på selve rensedagen

2.  Ikke spis etter kl.14.00 - viktig, men vann kan drikkes
     Kl. 14.00 lager du en blanding av 7,5 dl vann og 4 ss engelsk salt, sett dette i
     kjøleskapet.

3. Kl. 18.00 Drikker du 2 dl av blandingen med engelsk salt og vann

4. KL.20.00 Drikker du 2 dl til av blandingen

5. Kl.22.00 Gjør deg klar for kvelden og ta med deg på sengekanten en blanding
    av 1,5 dl olivenolje og 1,5 dl friskpresset saft av rød grapefrukt,
    bland godt og drikk blandingen iløpet av 5minutter.
    Legg deg straks på din høyre side og ligg slik i 20 minutter,
    da har saltblandingen åpnet  gallegangene.
    Legg deg så til å sove. P.S. ikke stå opp igjen nå, det kan føre til kvalme.

6. Neste morgen  mellom kl. 6.00 - 7.00 tar du 2 dl til av saltblandingen,
    nå kan du legge deg igjen om du  vil.

7. Etter 2 timer tar du de siste 2 dl med saltblanding, Du vil nå få diare,
    da salt oppløsningen er  vanndrivende.
    Nå kan du begynne å kikke etter gallesteiner i toalette.

8. Fra kl. 12.00 kan du begynne å spise lett mat igjen
    NB. det må gå 3 uker mellom hver gang du renser leveren.

Dette trenger du for leverrens.

Leverens oppgaver er blant annet å bryte ned avfallsstoffer, rense blodet og bygge opp en rekke næringsstoffer. Leveren er kroppens viktigste filter. Den renser ut avfallsstoffer, bidrar til å holde blodet rent, fjerner sukker fra blodet og skiller ut kolesterol gjennom gallen.

6 kommentarer:

  1. Så spennende! Skjønner godt hvis du ikke legger ut resultatet på bilder, men håper du skriver og forteller:)

    SvarSlett
  2. Ja jeg skal komme med en oppsummering imorgen:-) Jeg har jo startet nå med å drikke saltet og det smaker helt forferdelig, angrer litt, men er sta som et esel når jeg har bestemt meg:-))så dette skal jeg gjennomføre av ren nysgjerrighet for å se hvor mye gallestener som kommer ut egentlig.

    SvarSlett
  3. Nå er jeg spent på resultatet.
    Og spesielt om du greide å følge hele "planen"
    Høyre side osv :-)
    Og du, jeg heter Aila.
    Pauladesign er "høstbloggen" min.
    Med jeg er logget inn som Pauladesign :-)

    SvarSlett
  4. Hei Aila, ja planen blir fulgt her:-)) "koser" meg med saltet. Kun en dose igjen så er jeg ferdig, jippi.

    SvarSlett
  5. Hei.
    Leverrens er kjempebra for kroppen, og noko vi rådar alle til å gjere.
    Du kan lese meir om leverrens her:
    http://vitalica.no/index.php/vare-produkt/75-monsun-clean

    SvarSlett
  6. Ingenting skjer ! Kl er allerede 11 og jeg har drukket alt jeg skal i dag og i går. Er det fordi jeg hadde ekstra grape juice? 3 dl 1.5 dl oliven olje. Drakk litt vann rett etter,

    SvarSlett