Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

fredag 22. juli 2011

Atkins induksjon dag 7

Her er det jeg har tenkt å spise imorgen som er dag 7 på induksjon. Men jeg skal ha en planlagt sprekk med litt vin og et kakestykke av en nydelig ostekake ( oppskrift kommer senere ). Det er tross alt en årlig grillfest vi skal i og jeg har visst om den lenge. Men klarte ikke å vente med å teste ut induksjon. Så min opprinnelig oppstart på Atkins induksjon er fra mandag av. Nå har jeg brukt tiden til å teste og prøve meg frem, nå vet jeg sånt noenlunde hva jeg vil spise og hva som er enkelt. For det er greit at ting er enkelt i hverdag. Det skal ikke ta hele dagen å lage seg mat når en har det travelt med jobb, barnehage, skole, familie ect.... Så jeg ønsker allesammen en riktig god helg. Så starter vi alle med blanke ark på mandag:-))

Frokost: Eggesmør med følge - min favoritt -
3 kokte egg, 40 gr smelta meierismør, 10 gr vårløk, 50 gr strandaskinke, 20 gr rucola
Totalt : 2,14 karber

Lunsj: Avocado med laks
½ avocado – 60 gram, 50 gr laks,  25 gr CF, 50 gr philadelfia,  1 dæsl sitronsaft
Totalt 2,3 karber

Middag: Kyllingklubber med coleslaw og tomat
Totalt 11,72 karber

45 gr fløte fordelt utovcer dagen til kaffebruk, 1,31 karber
Totalt 17,47 karbohydrater for hele dagen, men det er maten jeg har beregnet å spise, så kommer vin og kakestykke jeg har tenkt å unne meg idag.

Energi: 1829 kcal – 74% fett – 22% protein – 4% karbohydrater


4 kommentarer:

 1. Jeg syntes du har vært kjempe flink. Jeg blir virkelig inspirert og har lyst å kaste meg med NÅ.
  Det burde igrunn gå. Spanjoler har jo så nydelig spekeskinke......he he

  SvarSlett
 2. Takk,takk:-)Kjekt når noen blir inspirert av maten jeg lager:-)) å spekeskinke i Spania....... mmmmm men de har jo god vin også som godt følge:-))Skal du være lenge i Spania? Ikke det at det er noe vær å komme hjem til da:-))men jeg har et trumf..... drar til varmen igjen jeg også:-)) Å som jeg gleder meg til det. Føles som en evighet siden, selv om det bare er 1 mnd siden jeg kom hjem. Ja jeg gleder meg til neste uke på induksjon og uka etter, så tar jeg en evaluering da om det blir vanlig lchf mat eller hva.

  SvarSlett
 3. Ja takk igjen for menyene dine! :) Jeg ser at frokostene (+ lunch om man dobler oppskriften) fint kan lages kvelden før. Så dårlig tid på morgenen er ingen yndskyldning uansett. :) Tenkte jeg skulle kanskje prøve når barnehagen begynner igjen. (Er hjemme i mammaperm). Må kanskje bare høre med legen først i forhold til amming :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Bare hyggelig Helen:-)) Ja det er ingenting i veien for at mye kan gjøres klar kvelden før. Eggesmøret lager jeg alltid kvelden før. Omeletter til frokost lager jeg ofte i stekeovnen med bakepapir i en ildfastform, så står den der og blir klar mens jeg tar morgenstellet. Spiser halvparten til frokost og resten til lunsj da. Skal jeg ha fylte pannekaker så steker jeg disse dagen før. Det handler bare om litt planlegging:-) Hør med legen du hva han/hun mener om atkins induksjon og amming. Ha en fin dag du også. Knib:-))

  SvarSlett