Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

onsdag 20. juli 2011

Atkins induksjon dag 4

God morgen, ja så var jeg kommet til 4 dagen på Atkins induksjon. Jeg spiser meg mett og har gode dager. Eneste forskjell jeg merker fra mitt vanlige LCHF kosthold er begrensing på ost og fløte + null grense på nøtter, bær og frø. Men savner det ikke så mye.Føler at magen er flatere og kroppen fungerer supert. Jeg har veiedag på onsdager og JIPPI..... 2,3 kg ned på 1 uke. Måtte gå opp og ned 3 - 4 ganger på vekta for å sjekke. Så noe godt kommer det utav dette også. Ha en nydelig dag allesammen. Håper at dagens meny faller i smak.Frokost: Mykt eggesmør med følge.

3 hardkokte egg, 40 gr smelta smør, 10 gr vårløk, salt,pepper
35  gr strandaskinke, 20 gr rucola
Kok eggen og avkjøl, smelt smøret, skrell og hakk eggene i biter, rør inn i smøret, smak til med salt, pepper og rør inn vårløk, Sett kaldt, gjerne natten over eller  bare en liten stund i kjøleskap til det får ”satt” seg litt.
Serveres med strandaskinke og rucolasalat
Totalt: 1,78  karber


Lunsj:  Kyllingsalat1 stk kyllingfilet  - fra i går J
50 gr cherry tomat, 20 gr rødløk, 30 gr agurk, 20 gr rød paprika, 30 gr rucola, 15 gr stilk selleri, 1 ss rømme
Totalt: 5,23 karber

Middag: Grønnsakwok med ovnstekt laks

1 stk laksefilet – 150 gr
100 gr Squash,40 gr  løk, 40 gr paprika, 25 gr bønnespirer, 50 gr brokkoli, 40 gr sukkererter, 50 gr blomkål
Totalt: 10,16  karber

45 gr fløte fordelt på 3 kopper kaffe i løpet av dagen, som  gir totalt 1,31 karber utenom.

Totalt for alle måltider 18,45  karbohydrater
Energi:  1463  kcal – 65% fett – 30% protein – 5% karbohydrat

6 kommentarer:

 1. Så flott.Jeg skal kaste meg over induksjonen snart jeg også. Kanskje jeg greier det her i Spania :-)
  Må tenke litt på det.......

  SvarSlett
 2. Ja jeg ble helt imponert selv også. Veide meg jo forrige onsdag, droppet det nå på søndag da jeg startet på induksjon, for jeg har en tendens til å bli helt veioman:-) Men er ennå 1 kg fra der jeg var før jeg dro på ferie forrige måned. Må jo komme meg ned før jeg drar på ny ferie neste måned igjen:-)) Hadde vært kosi med deg også på induksjon, men hadde jeg vært deg så hadde jeg nytt ferien og tatt det når du kom hjem. Du skal jo ikke drikke alkohol på induksjon og alle de gode vinene de har i Spania, mmmmmm. Skal du være lenge borte?

  SvarSlett
 3. Er SÅ glad for at du legger ut menyer for hver dag. Det gjør det enkelt for oss som kommer etter :) Gleder meg til å følge fortsettelsen!

  SvarSlett
 4. Jeg blir alltid så glad selv når jeg kan gjøre andre glad:-)) Håper at du får nytte av oppskriftene mine. Skal prøve å få lagt ut hva jeg spiser i 2 uker som er induksjonsperioden. Men kan ikke love bilder alle dagene. Ganske travelt å huske på å ta bilder av maten jeg skal spise:-))

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg har ikke kommentert her før, men fant bloggen din i dag. Jeg må selv spise lavkarbo-mat pga magen, men finner ut at det ikke er mulig å spise så mye som jeg vil for å føle meg mett, med mer fettmat og mindre karbo, uten at jeg legger på meg.. Går det an å spise for mye fett.. på en måte..? Mulig jeg bør dekke halve tallerkenen minst med grønnsaker, til hvert måltid, men jeg blir ikke mett av grønnsaker og en kyllingfilet eller laksefilet alene.. Jeg må ha mer enten av smør eller saus eller rømme og da holder det ikke med pittelitt på tallerkenen.. Har du noen råd for hvordan å fylle opp tallerkenen sånn at en blir mett for flere timer?

  Mulig du har skrevet mye om dette allerede, bare jeg som ikke har fått lest godt nok igjennom hva du har skrevet, så beklager mye hvis jeg maser om gammelt nytt nå. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, beklager sen tilbakemelding men er midt i ferietid og er lite på pc. Først og fremst vil jeg si at jeg er ingen spesialist, kun deler egne erfaringer. Normalt sett trenger en ikke tenke på fettinntak når en lever Vi mennesker er noen utålmodige skjeler og vil helst se resultat igår, men slik er det ikke, ting tar tid for de fleste.
   Vanskelig å komme med råd om hvor mye du bør spise til hvert måltid for å ppnå vektnedgang som du ønsker. Jeg vet ikke om du er mann/dame alder eller størrelse og hvor mye du skal ned i vekt. Lever du kun etter Atkins eller er det lavkarbo? Hvor streng er du med deg selv med tanke på inntak av karbohydrater etc... Så ikke mye svar som hjelper deg videre dette, men jeg må nesten vite litt mer før jeg evt. kan gi litt mer konkret mattips til deg. Ha en strålende dag videre.

   Slett