Dette blir dessert og kos ikveld, etter middagen:-)
3 - 4 porsjoner:
3 dl fløte
1 ss sukrin
5 dråper stevia vanilje - vaniljeessens kan også brukes
1 ts vaniljepulver
3 dråper stevia sjokolade - kan droppes
50 gr mørk sjokolade - prøv deg frem med mengde, kakaopulver kan også brukes
1 egg
Varm opp fløte, sukrin, stevia og vaniljepulver til kokepunktet.
Rør så inn sjokoladen til den smelter.
Visp så egg sammen med en gaffel, rør så inn i sjokoladeblandingen, siles, fordeles så i 3 ildfaste former.
Stekes i vannbad ca 30 - 40 min på 125 grader, prøv deg frem ang. steketid, den blir for hard om den stekes for lenge, noe jeg gjorde første gang. Men husk øvelse gjør mester. + ingen ovner er like.
Serveres lunken. Kan fint "varmes" litt opp i microen slik at den blir lun/lunken igjen om den har blitt helt avkjølt. Sjokoladevarianten smaker absolutt best når den er litt lunken.
Droppes sjokoladen og stevia med sjokoladesmak så er dette creme brulee'
3 - 4 porsjoner:
3 dl fløte
1 ss sukrin
5 dråper stevia vanilje - vaniljeessens kan også brukes
1 ts vaniljepulver
3 dråper stevia sjokolade - kan droppes
50 gr mørk sjokolade - prøv deg frem med mengde, kakaopulver kan også brukes
1 egg
Varm opp fløte, sukrin, stevia og vaniljepulver til kokepunktet.
Rør så inn sjokoladen til den smelter.
Visp så egg sammen med en gaffel, rør så inn i sjokoladeblandingen, siles, fordeles så i 3 ildfaste former.
Stekes i vannbad ca 30 - 40 min på 125 grader, prøv deg frem ang. steketid, den blir for hard om den stekes for lenge, noe jeg gjorde første gang. Men husk øvelse gjør mester. + ingen ovner er like.
Serveres lunken. Kan fint "varmes" litt opp i microen slik at den blir lun/lunken igjen om den har blitt helt avkjølt. Sjokoladevarianten smaker absolutt best når den er litt lunken.
Droppes sjokoladen og stevia med sjokoladesmak så er dette creme brulee'
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar