Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

søndag 20. mars 2011

Gojibær

Rett før helgen kom det enda en pakke fra Iherb:-) denne gang inneholdt den stevia med sjokoladesmak, stevia porsjonsposer som jeg skal ha i vesken og en pose med gojibær. Så nå må jeg jo finne utav hvordan og hva jeg skal bruke de til. Men hva er nå gojibær?

Gojibær, også kalt Wolfberries, er kanskje den mest næringsrike frukten på jorden.
Det dyp røde gojibæret er en tørket frukt på størrelse med en rosin. Smaken er krydderaktig og søtlig. Bæret vokser på lave busker og soltørkes før de pakkes.


Gojibær er et proteinrikt bær. Det er uvanlig at frukt og bær har et høyt innehold av proteiner.
Proteininnhold er gjennomsnittlig ca 11 g pr 100 g. Til sammenlikning har rå blåbær ca 1 gr. protein pr 100 g.


Gojibær er naturlig rikt på både atioksidanter, vitaminer og mineraler, særlig  på vitamin B1 og C, samt betakaroten. Inneholder også en rekke mineraler og er særlig rike på jern, kalsium og natrium.


Gojibær kan spises som de er eller de kan brukes  i gryteretter, supper og te. Du kan også  bruke de i smoothies, kaker, kjeks, hjemmebakt brød, hjemmelagt sjokolade med mer. Bærene er også veldig dekorative i salater.


Så nå har jeg en utfordring til å finne på noe godt å lage av disse superbærene.

2 kommentarer:

  1. bruker en del av disse bærene, spesielt liker jeg å lage te av dem (5-10 stk på 1 kopp)
    er også kjempegodt å bløtlegge dem natten over og ha dem i muffins, i/på kake, som en liten lunsj med litt kesam med jordbær blåbær m.m. kuttet i biter osv... det er utroig mye man kan bruke den til :)

    SvarSlett
  2. Hei Cecilie, takk for supert tips ang. gojibær:-)) det skal testes ut. Bestiller du de også fra Iherb? Knibfra meg:-))

    SvarSlett