Da har jeg fått våkna og sjokket over snøen som daler ned ute har gitt seg:-) Nå har jeg brette opp armene og funnet frem litt ingredienser på kjøkkenet. Fikk lyst til å bake noe godt til kaffen i ettermiddag.
Fant da ut at jeg ville teste kardemommekaken til Annika Rogneby, men har ikke bake Pro i hus så det bytter jeg ut med ketolyse bakemiks + at jeg gjorde litt andre forandringer da jeg ikke hadde nok kardemomme heller i hus:-)
Oppskriften ble da som følgene:
3 egg
1,5 dl sukrin
30 gr ketolyse bakemiks
1,5 dl mandelmel
5 gr fiberhusk
2 ts bakepulver
0,5 ss kardemomme
2 ts vaniljepulver
100 gr smelta smør
1 dl varmt vann
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 45 minutter.
Pisk egg og sukrin til eggedosis, bland/vend forsiktig i mandelmel, bakemiks og kardemomme. Bland så smør og det varme vannet. Rør så inn i kakeblandingen, Tilslutt tilsetter du bakepulver. Fyll opp en brødform eller en annen kakeform som rommer 1,5 liter Bruker du vanlig brødform, kle den med bakepair, bruker du silikonform trenger du ikke kle den med bakepair.
Hele kaka inneholder 15,17 karber når denne oppskriften følges
Fant da ut at jeg ville teste kardemommekaken til Annika Rogneby, men har ikke bake Pro i hus så det bytter jeg ut med ketolyse bakemiks + at jeg gjorde litt andre forandringer da jeg ikke hadde nok kardemomme heller i hus:-)
Oppskriften ble da som følgene:
3 egg
1,5 dl sukrin
30 gr ketolyse bakemiks
1,5 dl mandelmel
5 gr fiberhusk
2 ts bakepulver
0,5 ss kardemomme
2 ts vaniljepulver
100 gr smelta smør
1 dl varmt vann
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 45 minutter.
Pisk egg og sukrin til eggedosis, bland/vend forsiktig i mandelmel, bakemiks og kardemomme. Bland så smør og det varme vannet. Rør så inn i kakeblandingen, Tilslutt tilsetter du bakepulver. Fyll opp en brødform eller en annen kakeform som rommer 1,5 liter Bruker du vanlig brødform, kle den med bakepair, bruker du silikonform trenger du ikke kle den med bakepair.
Hele kaka inneholder 15,17 karber når denne oppskriften følges
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar