Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

tirsdag 15. mars 2011

Mandelmelk, jeg er hekta :-)

Jeg "snoker" rundt på nettet etter tips og oppskrifter av og til. Så kom jeg over mandelmelk, I'm in heaven:-) Jeg søtet den med stevia vanilje og jeg kunne drukket 1 liter med den kalde søte melka:-)

Jeg la 500 gr. mandler i bløt natten over eller 6-8 timer, kan godt ligge lenger. Legg de i vann før du går på jobb, så kan du lage deilig melk + mel når du kommer hjem:-)

1. Skyll mandlene godt, legg de så i vann. 1 del mandler - 3 deler vann sånt ca.
2. Etter bløtlegging, heller du av vannet, skyller mandlene godt. Jeg tok 2,5 dl med mandler i foodprossesoren, kjørte den litt,  hadde så i 6 dl  vann, kjørte litt til. La så et kjøkkenhåndkle over en skål, helte mandelblandingen over, klemte ut så masse jeg klarte av det som ikke rant igjennom av seg selv, gjenntok med resten av mandlene. Tilsatte stevia vanilje i mandelmelken og hadde den over i en tett mugge og satte kaldt. Nydelig. Oppbevares i kjøleskap i 3-4 dager. Mandelmelk en veldig nøytral i smak, så her er det kun fantasi som setter grenser når det gjelder smakstilsettning.
3. Massen du har igjen tørker du i ovnene og bruker som mandelmel. Jeg hadde det i ovnen på
80-100 grader mindt i ovnen ca 4 timer, går nok fortere med varmluft. Oppbevar melet mørkt, kaldt og i en tett boks.

Mandelmelk har ca 1,6 karber pr. dl ferdig melk tror jeg at jeg kom frem til, er ikke sikker, så vennligst korriger meg noen om jeg er helt på bærtur.

2 kommentarer:

  1. Fin blogg du har! =)

    Mandelmelk er snadder ja. Mandelsmør også, det må du bare prøve!!

    SvarSlett
  2. Så koselig at du titter innom. Ja mandelmelk er digg. Mandelsmør, hmmmmmm nam,nam..... hva bruker du det til? Baking eller på skiva? Jeg spiser veldig lite "brødmat" men er sikkert nydelig å lage kaker og godteri av mandelsmør. Kjøpte faktisk peanøtter igår for at jeg skulle lage peanuttbutter til noen småkaker/godteri jeg skal prøve ut:-)Hvor lenge kjører du massen i foodprossesoren? 15-20 min? Tar du pauser så du ikke brenner motoren?

    SvarSlett