Idag tidlig bakte jeg noen lyse osterundstykker. Ikke noe bra navnevalg, men kom ikke på noe bedre:-) Men gode ble de. Kan brukes til brødmat, minipizza, hamburgerbrød, ja kun fantasi som setter grensene:-)
50 gr fløte
1,5 dl vann
100 gr smør
0,5 ts salt
100 gr ketolyse bakemiks
10 gr fiberhusk - gjerne mer om deigen er litt løs
5 egg - romtemperert
320 gr revet jarlsberg eller annen ost
Stekes 170 - 200 grader i 15 - 20 min. midt i ovnen.
Ha smør,fløte vann og salt i en kjele. Smelt dette, trekk så til side. Ha så i bakemiks og fiberhusk, rør godt. Hell så blandingen over i en bakebolle, avkjøl litt mens du river osten. Rør så inn ett og ett egg,før du tilslutt rører inn den revene osten. Settes på bakeplate dekket med bakepair, jeg brukte en ss og stekte 9 stk pr brett, så da er det stekt iløpet av 30 min siden jeg fikk 18 stk
Nytes med masse godt pålegg eller som minipizza.
Hele røra har 11,34 karber jeg fikk 18 stk av denne oppskriften og da er det 0,63 karber pr rundstykke.
70% fett - 29% protein - 2% karb.
50 gr fløte
1,5 dl vann
100 gr smør
0,5 ts salt
100 gr ketolyse bakemiks
10 gr fiberhusk - gjerne mer om deigen er litt løs
5 egg - romtemperert
320 gr revet jarlsberg eller annen ost
Stekes 170 - 200 grader i 15 - 20 min. midt i ovnen.
Ha smør,fløte vann og salt i en kjele. Smelt dette, trekk så til side. Ha så i bakemiks og fiberhusk, rør godt. Hell så blandingen over i en bakebolle, avkjøl litt mens du river osten. Rør så inn ett og ett egg,før du tilslutt rører inn den revene osten. Settes på bakeplate dekket med bakepair, jeg brukte en ss og stekte 9 stk pr brett, så da er det stekt iløpet av 30 min siden jeg fikk 18 stk
Nytes med masse godt pålegg eller som minipizza.
Hele røra har 11,34 karber jeg fikk 18 stk av denne oppskriften og da er det 0,63 karber pr rundstykke.
70% fett - 29% protein - 2% karb.
Denne må jeg teste!
SvarSlettDette så spennende ut. Hvordan pleier du å oppbevare de, og hvor lenge holder de seg gode?
SvarSlettJa disse er veldig gode. Tror nok at de kan fryses, men jeg har ikke kommet så langt da di får bein å gå på her i huset:-) Oppbevarer dem i en boks i kjøleskapet jeg og di holder seg godt i noen dager 4-5 dager lenger har jeg ikke testet da de er blitt oppspist:-)) Supergode å lage toast med ost og skinke, nam,nam.....
SlettØnsker deg lykke til med bakinga. Fortell meg gjerne hvordan det gikk.