Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

tirsdag 29. mars 2011

Osterundstykker / polarbrød

Idag  tidlig bakte jeg noen lyse osterundstykker. Ikke noe bra navnevalg, men kom ikke på noe bedre:-) Men gode ble de. Kan brukes til brødmat, minipizza, hamburgerbrød, ja kun fantasi som setter grensene:-)

50 gr fløte
1,5 dl vann
100 gr smør
0,5 ts salt
100 gr ketolyse bakemiks
10 gr fiberhusk - gjerne mer om deigen er litt løs
5 egg - romtemperert
320 gr revet jarlsberg eller annen ost

Stekes 170 - 200 grader i 15 - 20 min. midt i ovnen.

Ha smør,fløte vann og salt i en kjele. Smelt dette, trekk så til side. Ha så i bakemiks og fiberhusk, rør godt. Hell så blandingen over i en bakebolle, avkjøl litt mens du river osten. Rør så inn ett og ett egg,før du tilslutt rører inn den revene osten. Settes på bakeplate dekket med bakepair, jeg brukte en ss og stekte 9 stk pr brett, så da er det stekt iløpet av 30 min siden jeg fikk 18 stk
Nytes med masse godt pålegg eller som minipizza.Hele røra har 11,34 karber jeg fikk 18 stk av denne oppskriften og da er det 0,63 karber pr rundstykke.
70% fett - 29% protein - 2% karb.

3 kommentarer:

 1. Dette så spennende ut. Hvordan pleier du å oppbevare de, og hvor lenge holder de seg gode?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja disse er veldig gode. Tror nok at de kan fryses, men jeg har ikke kommet så langt da di får bein å gå på her i huset:-) Oppbevarer dem i en boks i kjøleskapet jeg og di holder seg godt i noen dager 4-5 dager lenger har jeg ikke testet da de er blitt oppspist:-)) Supergode å lage toast med ost og skinke, nam,nam.....
   Ønsker deg lykke til med bakinga. Fortell meg gjerne hvordan det gikk.

   Slett