Fastelaven og alle vil ha boller. Jeg har jo ALLTID bakt boller og invitert hele familien på boller med krem, skoleboller, vaniljeboller,kanelboller,berlinerboller ja you name it....... ingen unntak i år. Så gjærdeigen står nå til heving på kjøkken. Men den er kun til familie og venner, selv har jeg tenkt å teste en oppskrift jeg fant på lavkarbo.no
Den er som følge:
3 egg
sukrin eller annen søtning, smak deg fram - viktig å smake til den er så søt en ønsker
2 dl creme fraishe
1/2 dl smelta smør
50 gr mandelmel
30 gr kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
litt vaniljepulver eller dråper
Rør alt sammen til en nokså tykk deig, her kan du ha den kun med vaniljesmaken eller ha i alt fra nøtter,sjokolade kakao,bær etc... eller naturell med ostekrem på toppen er nok også godt.
Stekes på 180-200 gr midt i ovnen 15-30 min alt etter størrelsen. Greit å bruke muffensformer på disse. Det står også at denne røren kan brukes til kakedeig, som f.eks. sukkerbrød, formkake, muffins og boller. Så da fant jeg ut at dette må jeg jo teste:-) Det sies at røren gir 16-18 vanlige muffins.
Den er som følge:
3 egg
sukrin eller annen søtning, smak deg fram - viktig å smake til den er så søt en ønsker
2 dl creme fraishe
1/2 dl smelta smør
50 gr mandelmel
30 gr kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
litt vaniljepulver eller dråper
Rør alt sammen til en nokså tykk deig, her kan du ha den kun med vaniljesmaken eller ha i alt fra nøtter,sjokolade kakao,bær etc... eller naturell med ostekrem på toppen er nok også godt.
Stekes på 180-200 gr midt i ovnen 15-30 min alt etter størrelsen. Greit å bruke muffensformer på disse. Det står også at denne røren kan brukes til kakedeig, som f.eks. sukkerbrød, formkake, muffins og boller. Så da fant jeg ut at dette må jeg jo teste:-) Det sies at røren gir 16-18 vanlige muffins.
Hvor mange karbohydrater inneholder en bolle med denne oppskriften da?
SvarSlettDet er ca 13.32 karber i hele oppskriften, så baker du 16 stk blir det ca 0,8 karber pr bolle eller for enkeltheten skyld ville jeg regnet 1 karb pr bolle:-)
SvarSlettEr nyskjerrig på resutatet... lagde du disse og ble de vellykket?
SvarSlettÅ det husker jeg faktisk ikke....... ups... har bakt og kokkelert så mye at noe går i glemmeboka. Bedre nå etter at jeg har begynt å ta bilder av det jeg lager:-) Beklager at jeg ikke husker.
SvarSlett