Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

søndag 6. mars 2011

Boller og brus

Fastelaven og alle vil ha boller. Jeg har jo ALLTID bakt boller og invitert hele familien på boller med krem, skoleboller, vaniljeboller,kanelboller,berlinerboller ja you name it....... ingen unntak i år. Så gjærdeigen står nå til heving på kjøkken. Men den er kun til familie og venner, selv har jeg tenkt å teste en oppskrift jeg fant på lavkarbo.no
Den er som følge:

3 egg
sukrin eller annen søtning, smak deg fram - viktig å smake til den er så søt en ønsker
2 dl creme fraishe
1/2 dl smelta smør
50 gr mandelmel
30 gr kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
litt vaniljepulver eller dråper

Rør alt sammen til en nokså tykk deig, her kan du ha den kun med vaniljesmaken eller ha  i alt fra nøtter,sjokolade kakao,bær etc... eller naturell med ostekrem på toppen er nok også godt.
Stekes på 180-200 gr midt i ovnen 15-30 min alt etter størrelsen. Greit å bruke muffensformer på disse. Det står også at denne røren kan brukes til kakedeig, som f.eks. sukkerbrød, formkake, muffins og boller. Så da fant jeg ut at dette må jeg jo teste:-) Det sies at røren gir 16-18 vanlige muffins.

4 kommentarer:

 1. Hvor mange karbohydrater inneholder en bolle med denne oppskriften da?

  SvarSlett
 2. Det er ca 13.32 karber i hele oppskriften, så baker du 16 stk blir det ca 0,8 karber pr bolle eller for enkeltheten skyld ville jeg regnet 1 karb pr bolle:-)

  SvarSlett
 3. Er nyskjerrig på resutatet... lagde du disse og ble de vellykket?

  SvarSlett
 4. Å det husker jeg faktisk ikke....... ups... har bakt og kokkelert så mye at noe går i glemmeboka. Bedre nå etter at jeg har begynt å ta bilder av det jeg lager:-) Beklager at jeg ikke husker.

  SvarSlett