Jeg har fått en vane eller uvane å lage godteri til helgen. Denne helgen ble det bounty sjokolader. Det er jo flere som har oppskrift på dette, men jeg må nå alltid lage min egen vri da:-)
Min oppskrift ble som følgende:
60 gr sukrin
50 gr cocosa
135 gr kokosmelk - kun den tykke kremete delen som skiller seg
55 gr fløte
180-200 gr kokoks
5 dråper stevia med sjokoladesmak - kan sløyfes
300 gr sukkerfri mørk sjokolade - jeg bruker cloetta sin 72%
Ha sukrin og cocosa i en kjele og la dette smelte forsiktig. Ha så i kokosmelk og fløte, varm så opp til kokepunktet. rør så i kokosmasse og stevia om du bruker det.
Jeg brukte silikonformer fra Ikea som gir lange stenger. Satte de i fryseren ca 1 time.
Trykket de så ut av formen, delte i 2 og dyppet i sjokolade, Sjokoladen smelter du enkelt i mikroen. Dette ga 30 stk. gode bounty sjokolader.
P.S. alle silikonformer beregnet på isbiter fra Ikea er supre å bruke til å lage sjokolade i og de koster kun 9,- kr pr stk
Min oppskrift ble som følgende:
60 gr sukrin
50 gr cocosa
135 gr kokosmelk - kun den tykke kremete delen som skiller seg
55 gr fløte
180-200 gr kokoks
5 dråper stevia med sjokoladesmak - kan sløyfes
300 gr sukkerfri mørk sjokolade - jeg bruker cloetta sin 72%
Ha sukrin og cocosa i en kjele og la dette smelte forsiktig. Ha så i kokosmelk og fløte, varm så opp til kokepunktet. rør så i kokosmasse og stevia om du bruker det.
Jeg brukte silikonformer fra Ikea som gir lange stenger. Satte de i fryseren ca 1 time.
Trykket de så ut av formen, delte i 2 og dyppet i sjokolade, Sjokoladen smelter du enkelt i mikroen. Dette ga 30 stk. gode bounty sjokolader.
P.S. alle silikonformer beregnet på isbiter fra Ikea er supre å bruke til å lage sjokolade i og de koster kun 9,- kr pr stk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar