Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

søndag 17. april 2011

Rullekake

5-6 eggehviter
sukrin etter smak ca 4-5 ss tror jeg at jeg bruker
1 pk sukkerfri vaniljesaus fra eldorado
mandler

175 grader nederst i ovnen 20 min.

1 pk fløte
vaniljepulver
sukrin
bringebær
blåbær
mørk sukkerfri sjokolade

Stivpisk eggehvitene med sukrin, må smakes til hvor søt du vil ha den, rør så inn vaniljesauspulveret.
Fordel røren på en bakepapirkledd langpanne, dryss på hakka mandler og stek.

Etter 20 min. tas kaka utav ovnen, legg et bakepapi på en annen stekeplate og snu lanpanna over den, la ligge slik og avkjøle.

Når kaka er avkjølt. piskes kremen, ha den over kaka, på motsatt side av mandlene, ha på de bærene en måtte ønske evt, litt hakka sjokolade er godt inni synes vi, men god uten også. Rull sammen og sett kaldt.

Nå kan kaken nytes eller du kan putte den i fryseren og ta frem ved en senere anledning.


5 kommentarer:

 1. Tusen takk :-D Den skal testes!!!

  SvarSlett
 2. Bare hyggelig. Alle liker denne kaken lavkarbo eller ei. t.o.m. min skeptiske svigerfar ELSKER denne gode kaken. Grei å ha i fryseren er den jo og om så var. Eller så lager jeg gjerne bunnen dagen før, har så krem og bær inni den dagen jeg skal servere den. Ha en fine søndag. Nå er forkosten inntat ( egg og bacon med aioli + kaffelatte med eggemelk av cocosa:-), brød for uka bakt og snart klar for dagens joggetur:-) Var tidlig oppe idag og jeg ser du.

  SvarSlett
 3. Jøss så mye du har rukket! Jeg har bare inntatt kaffe med fløte og vasker tøy. Ha en super duper søndag du også :-D

  SvarSlett
 4. Takker:-) Bobler over av energi idag. Vet ikke om det er inntak av spirulina eller cocosa som gjør det? Men har våkna før kl 6 både igår og idag, full av energi. Etter joggeturen rørte jeg sammen en sjokoladekake som nå står klar på kjøkken og skal brukes som dessert etter middagen, som er rester fra middagen igår kveld.
  Føler nesten at noen har putta duracell batterier på meg jeg:-)

  SvarSlett
 5. Jeg lagde denne kaka i dag, med bringebærkrem, og smaken ble god, men bunnen ble veldig tynn tynn og lite luftig.. usikker på om det er noe jeg har gjort eller om det er oppskriften som er sånn.

  SvarSlett