Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

søndag 17. april 2011

Kylling Baligryte

1 kg kyllingfilet
150 gr rød løk
135 gr rød paprika
100 gr minimais
20 gr purreløk
15 gr hvitløk
1 boks kokosmelk
1 beger kremost - afrikansk paprika
200 gr fløte
1 terning hønsebuljong
1 ts johannesbrødkjernemel
200 gr bacon skivet bacon
litt raspa fersk ingefær
smør og olje til steking
salt,pepper,garam masala, sambal olek

Start med å å kutte bacon i mindre biter, fordel utover en bakepapirkledd stekeplate og stek inni ovnen på 250grader til det begynner å bli sprøtt. Brun så fileten, trenger ikke å være helt gjennomstekte. Mens filetene steker kutter du alle grønnsakeke i biter. Legg så filetene til side og la de "hvile" litt.  Ha masse olje og smør 50/50 i panna, surr grønnsaken blanke. Ha kokosmelk, kremost,fløte, JBK, salt, pepper,hønsebuljong, sambal olek og garam masala i en skål og mos sammen med en stavmikser. Ha dette over grønnsakene, la alt stå å putre litt. Imens skjærer du hver filet i 3, fordeler de i en ildfastform, heller over grønnsak og sausblandingen, drysser over baconet og ettersteker i ovnen ca 15-20 min på 220 grader.
Serveres med blomkålris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar