Tradisjonen tro så må jeg jo lage noe godt til lørdagsgodt/helgegodt.
Fikk så lyst på skumboller, så da måtte jeg jo lage meg noen. Tok utgangspunkt i Cecilie sin oppskrift.
Laget mange små, vet ikke hvor mange det ble, men mange. Laget de på en str. med en munnfull, greie å ha i fryseren og de smakte nam,nam.....
Skumboller
4 eggehviter
1 dl sukrin melis
1 ts vaniljepulver
3-5 dråper stevia vanilla creme - kan sløyfes om du ikke har
4 plater gelantin - bløtlegges i 5-10 min
200 gr mørk sjokolade
1- 2 ss cocosa
Pisk eggehviten stiv, pisk så inn melis og vaniljepulver, rør så inn stevia vanilla creme, klem ut vannet av gelantinen og rør den så ut i så lite kokoende vann som mullig, avkjøl litt. Rør så gelantinen inn i eggehviteblandingen. Ha alt i en pose. Dekk en bakeplate med bakepapir, dryss på kokos og lag små topper med blandingen. Sett så i fryseboksen ca 10-15 min. Smelt så sjokoladen, rør inn cocosa. Kle en ny bakeplate med bakepapir og dryss på kokos, dypp eggehvitetoppene i sjokoladeblandingen og så settes de på brette med kokos, dryss på litt kokos til slutt og avkjøl. Disse kan oppbevares i fryseren, da di tiner veldig fort. Kjekke å ha noe å ta til
Fikk så lyst på skumboller, så da måtte jeg jo lage meg noen. Tok utgangspunkt i Cecilie sin oppskrift.
Laget mange små, vet ikke hvor mange det ble, men mange. Laget de på en str. med en munnfull, greie å ha i fryseren og de smakte nam,nam.....
Skumboller
4 eggehviter
1 dl sukrin melis
1 ts vaniljepulver
3-5 dråper stevia vanilla creme - kan sløyfes om du ikke har
4 plater gelantin - bløtlegges i 5-10 min
200 gr mørk sjokolade
1- 2 ss cocosa
Pisk eggehviten stiv, pisk så inn melis og vaniljepulver, rør så inn stevia vanilla creme, klem ut vannet av gelantinen og rør den så ut i så lite kokoende vann som mullig, avkjøl litt. Rør så gelantinen inn i eggehviteblandingen. Ha alt i en pose. Dekk en bakeplate med bakepapir, dryss på kokos og lag små topper med blandingen. Sett så i fryseboksen ca 10-15 min. Smelt så sjokoladen, rør inn cocosa. Kle en ny bakeplate med bakepapir og dryss på kokos, dypp eggehvitetoppene i sjokoladeblandingen og så settes de på brette med kokos, dryss på litt kokos til slutt og avkjøl. Disse kan oppbevares i fryseren, da di tiner veldig fort. Kjekke å ha noe å ta til
Har en haug med eggehviter etter tiramisu lagingen så tror jeg må lage dette som påskegodis :-D Takk for tips!
SvarSlettJa det er jo greit å bruke til godis:-) Eller du kan lage rullekake og putte i fryseren. Vil du ha oppskrift? Eller du kan tørke en marengs og dra frem til påske og servere med krem og bær:-)Masse du kan bruke hvitene til:-) Jeg hadde masse plommer idag som ble brukt til eggemelk.
SvarSlettå oppskrift på rullekake hadde vært supert :-D Marengs med sukrin er ikke så populært her..men disse skumbollene høres supre ut :-D Eggemelk er supert!
SvarSlett