Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

lørdag 2. april 2011

Lavkarbo brød med mandelmel

7 egg
1 boks rømme
6 ss olje
100 gr kruskakli
30 gr sesamfrø
30 gr solsikkekjerner
30 gr linfrø
20 gr ketolyse bakemiks - kan sløyfes
50-100 gr mandelmel - tilsettes til slutt og røres i til passe deig
10 gr fiberhusk
0,5 ts himalayasalt
0,5 -1 ss yaconsirup eller agavesirup
3 ts bakepulver

Rør sammen egg, rømme og olje, Ha i fiberhusk og rør, bland så inn resten. Kle en brødform med bakepapir, ha røren i, dryss på litt frø på toppen som pynt og stek brødet nederst på rist i ca 1 time på 200 grader. Ta brødet utav formen, fjern bakepapiret og stek videre  på rist ca 15 minutter. Avkjøl brødet helt. Kan godt stå på benken noen timer under et klede. Jeg oppbevarer det i kjøleskap og det holder seg godt.

4 kommentarer:

 1. Mmm, det hørtes ut som et godt brød du :)) Men hvor får man kjøpt sånn ketolyse bakemiks utenom nett?

  Håper du legger ut litt bilder etterhvert, for du har så innmari mange gode oppskrifter og tips å komme med! Og det er i grunn ganske fint å se resultatet før man går i gang også, nam nam :D

  Også lurer jeg på om du tenker å kjøre PSMF snart? ;) For lurer på om jeg skal gjøre det etter alle disse dumme mnd etter jul som har ført meg til "start" igjen :O ...

  SvarSlett
 2. Hei søte du, ketolyse bakemiks kjøper jeg på Meny, du kan sjekke på ketolyse sine egne sider hvor de selger det. Kjekt at du liker oppskriftene mine:-) Alltid kjekt med positive tilbakemeldinger. Dette brødet og det andre brødet jeg lager er normale i str. ikke sånne små lave/flate litt svampete, men gir normale størrelse på skivene.
  Fyller en hel brødform, ja faktisk så hever de seg litt slik at de "vokser" over kanten når jeg steker de. Tror jeg må ha glemt fotoaparatet mitt på "hytta" vår jeg. For her i huset er det ikke. Det får jeg ikke sjekket før vi drar dit igjen om 1,5 mnd. ligger i sydlige strøk nemlig.
  PSMF har jeg faktisk vurdert å starte på imorgen. Tar da mandag - torsdag på ren PSMF, fredag blir PSMF på dagen men LCHF på kvelden og så har jeg tenkt LCHF lørdag og søndag. For så å kjøre en PSMF likt som uka før. Klarer du å henge med? Tenkte å legge ut dagsmeny etterhvert på hva jeg spiser de dagene på PSMF.

  SvarSlett
 3. Mmm, det hørtes heeerlig ut! :D "Mine" brød hever også litt. Men de er begge små/flate, det ene som ekte grovbrød i smak, det andre svampete - så dette skal prøves å bakes til neste helg :))

  Hihi, noen som er heldig med "hytte" i sydligere strøk altså ;) Så deilig! Selv skal vi også til sol&verme om bare èn mnd... Jeg som først hadde tenkt å klare 15 kg til da, for så å tro at jeg skulle ha ekstra stor mage da - som nå er 5 kg i pluss :P Jaja.. Men jeg henger med, jeg =) PSMF man-tidlig fredag, og så samme fra mandag igjen! Woho.. Håper jeg kommer meg litt nærmere der jeg var før jul hvertfall :)) Men du, kan man trene Zumba mens man er på det? ;P hehe. My faourite-work out for tiden :)) Og suuper at du legger ut dagsmenyer! Wiii. Gleder meg i grunn nå =)

  SvarSlett
 4. Du skal jo ikke trene hardt ved PSMF men moderat trening er ok. Så det går nok greit med et par ganger iløpet av uka og ikke for tunge økter. Du kan lese mer på den linken jeg la ut under innlegget om PSMF:-) Men det er jo opp til hver enkelt hva en klarer å prestere. Så prøv deg frem hva kroppen din tåler.

  SvarSlett