Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

tirsdag 24. mai 2011

Reagerer jeg på fløte?

Jeg har den siste tiden vært litt slapp og "giddalaus" + elendig i magen og jeg tror jeg har funnet svaret, FLØTE. Imorges tok jeg meg en kopp med kaffe og fløte, ble dårlig nesten med det samme og sprang på toalettet i flere timer etterpå. Magen min har vært helt på styr siden forrige uke, men idag toppet det seg helt. Fikk store smerter og hyppige toalett besøk. Klarte ikke spise før i 12-13 tiden og da kun litt enkel mat. Gikk fint med magen, spiste det samme til neste måltid også. Var rester fra kyllig og bacon pizza fra igår. Til kvelden kokte jeg egg og spiste med smør, alt dette gikk fint. Så ble jeg fysen på noe og tenkte at jeg tar bare en slurk med fløte så går den fysinga over tenkte jeg........... men hadde ikke før svelget så kom de samme magesmertene som i morges og sprinta mot toalettet, samme "dritten" på an igjen altså. Så nå må jeg klare meg uten fløte en stund. Får rett og slett gå helt over til eggemelk for en stund. Kan brukes til masse den også heldigvis:-) Satser på at det går fint. Tar ingen sorger på forskudd her:-) Men synes jo at det er rart at jeg sånt plutselig reagerer så intenst på fløten??? Men kropper er rare slik. Sånt som nå orker jeg iallefall ikke å ha det, så da klarer jeg meg uten:-)

2 kommentarer:

  1. Kanskje det er laktose du ikke tåler? Selv om du spiste smør den dagen, kan det hende det var laktose, da det ikke er særlig mye av det i smør. Selv har jeg laktoseintoleranse, men det funker veldig bra med lavkarbo, da melkesukkeret er fjernet i produktene jeg bruker, som igjen gjør produktene enda mer "karbofattige" :-) Tine har akkurat fått flere laktosefrie produkter, blant annet kremfløte og yoghurt naturell :-)

    SvarSlett
  2. Ojsann..... kan jeg plutselig begynne å reagere på laktose sånt utav det blå? Jeg har jo ulcerøs collit, så misstenker den også for å være litt i "blomstring" men har holdt meg nesten borte fra fløte og andre ting jeg vet jeg kan reagere på for å roe ned magan:-) Jeg får teste ut skikkelig. Takk for tips om laktosefrie produkter.

    SvarSlett