Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

mandag 9. mai 2011

Matlei og forvirret

Jeg er i tenkeboksen. Da mener jeg virkelig i tenkeboksen............ Levde jo på psmf forrige uke, resultatene blir jo supre....... men...... ja det er et stort MEN. Jeg blir jo så matlei og maten er jo så smakløs iforhold til lchf maten min som jeg er vant med å spise.  Jeg har jo kost meg masse i helgen med nydelig mat og tyvlånt litt oppskrifter her og der på div. blogger. Startet dagen idag under tvil på psmf....... har skeiet ut med en atkins shake rundt lunsjtider og planlegger laks til middag, men så er det om den skal lages etter psmf prinsippet eller lchf prinsippet. Smaksløkene er jo ikke itvil. Jeg tror det blir lchf..... for jeg har kommet til det punktet at de få kg jeg vil ha bort ikke bør forsvinne iløpet av 2 uker, heller bruke litt lengre tid på å få bort. Det er snakk om skarve maks 5 kg, så jeg er jo ikke overvektig, så jeg tror heller at jeg nyter maten med måte og spiser min gode vante lchf mat og heller sjekker litt på energi inntaket pr dag.  Litt deppa eller...... vet ikke om jeg skal si det heller, men ikke fornøyd med kjedelig mat iallefall. Liker jo å kose meg med god mat og masse fett:-) da er jeg i mitt ess....... Var godt å få det ut.... nå gleder jeg meg til middag alt..... juhu. Det blir da laks med baconsaus og blomkål i en eller annen variasjon. Å så skal jeg fra imorgen ha iskaffe, nam,nam..... det er sååååå godt... å nå ser jeg lyst på alt som var blitt så svart og tungt. Så får jeg kose meg videre med maten min og ta det som  det kommer. Drar jo på ferie om få uker og da blir cocosa + meierismør med i kofferten + musliblanding og hjemmebakt brød:-) Da er ferien reddet. Ha en nydelig dag allesammen. Knib fra meg

4 kommentarer:

 1. Hei! Skjønner godt at du blir lei den litt ensidige kosten på PSMF, i forhold til alle mulighetene på vanlig LCHF. Har selv slitt med at jeg ikke har gått ned særlig, så skal prøve meg på noen dager med PSMF fra i morgen tidlig. Har forøvrig innsett at endel av grunnen til at jeg ikke har gått ned mer, er vel at jeg har levd på "vedlikeholds" lchf, å ikke så lavt på carber at jeg skulle gå ned.... :-P Så derfor har jeg vært LITT flink siste dager, som førte til 2 kg ned før søndag, og ikke lagt på meg noe i løpet av konfirmasjon ol. søndag. Så håper at jeg klarer ned noen kg nå da....

  Men et par spørsmål; ( sorry om det blir langt innlegg!) Hvorfor veier dere grønnsaker/salar på psmf? Og så en oversikt over at det skulle være et visst antall g proteiner pr. kg kroppsvekt?

  Kos deg med normalt kosthold, i god lchf stil! :-D

  Hilsen Ann-Theres.

  SvarSlett
 2. Heisann, du skal ha 2,5 x kroppsvekt med protreiner pr dag når du går på psmf. Veiing av grønnsaker og salat gjør jeg da jeg holder meg til maks 15 på psmf. Så for å gjøre det enkelt eller vanskelig så veier jeg all mat på psmf. Smoothien jeg hadde på fredag er å anbefale til frokost + 1-2 ss fiberhusk, den metter og er fettfattig. Så flott at du har gått ned 2 kg, var det sist uke? Ønsker deg masse lykke til på psmf. Jeg er tilbake på lchf og har laksi baconsaus i ovnen som skal serveres med smørdampa nykål og gratinerte blomkål. Åååååå som jeg gleder meg til en smakfull middag. Vil ellers anbefale deg å legge inn alt du spiser på diett.no særlig når du er på psmf. Masse lykke til.

  SvarSlett
 3. ååååå er så deilig når andre sier det jeg har lyst til å si men vil ikke si det for da gir jeg opp!!! Jeg har tenkt akkurat det samme. Er så matlei og det går i det samme hele tiden. Savner ost, fløte, rømme og alt det ander som er så godt. Jeg er sååååå med på avgjørelsen din. Knib!

  SvarSlett
 4. Ja jeg kom til et punkt der det bare sa stopp. Jeg savnet mitt gode gamle kosthold med alt du nevner. Å middagen idag var himmelsk god. Rester imorgen da jeg jobber sent imorgen. Har vært mett og god hele kvelden + at jeg har fått mg en lange tur ute naturen. Føler meg virkelig avslappet nå med tanke på vekta og sommeren. Får litt farge på kroppen så blir alt så bra:-) Aksjon PSMF avblåst for denne gang iallefall:-) Knib tilbake

  SvarSlett