Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

torsdag 5. mai 2011

Knekkebrød

Igår bakte jeg knekkebrød. Husker sist jeg bakte de, det var vel en  ca 2 år siden jeg bakte flere ganger i uka, alle var helt ville etter de. Så nå fant jeg ut at det var så lenge siden at famillien min skulle få litt variasjon på brødet. Du verden det luktet godt mens de var i ovnen. Så jeg gleder meg til helgen når jeg også kan spise de:-) Er jo på psmf disse dagene, så da unngår jeg store deler av fettet. Så ser frem til helgen når jeg skal leve vanlig lchf for noen dager:-) er jo så mye enklere med maten på lchf enn på psmf som lett blir kjedelig mat om en ikke planlegger skikkelig. Mye salat og rent kjøtt. Knekkebrødene jeg bakte igår er Nannah's som jeg fant på lavkarboforumet. Jeg laget halve porsjon. Neste gang tror jeg at jeg putter i litt gojibær.

Nannah's knekkebrød

100 gr solsikkekjerner
25 gr linfrø
25 gr sesamfrø
25 gr kli
1 stor ss fiberhusk
litt salt
litt søtt
2-3 dl vann

Rør alt sammen, fordel på en stekeplate dekket med bakepapir, rut opp med et pizzahjul, stek på 180 grader i 1,5 timer eller til de er sprø. Avkjøl og oppbevar i en tett boks. Denne oppskriften har 16,38 karber og ga meg 16 knekkebrød så da er det rett over 1 karbs pr knekkebrød. Så med en god fet ost eller egg og majones er dette absolutt et godt måltid.


2 kommentarer:

  1. Ser gode ut :-D Kanskje jeg skal slenge et brett i ovnen!

    SvarSlett
  2. Ja de er kjempegode med smør og hvitost, nam,nam....:-))Tror jeg skal bake opp noen og ta med på ferie også, de er jo nesten vektløse:-)

    SvarSlett