Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

fredag 7. oktober 2011

Smørgrøt

Etter inpirasjon og tips fra http://sunnfamilie.net/ så laget jeg meg smørgrøt, nam,nam nesten like godt som rømmegrøten og et godt mettende måltid.
Oppskriften under er for 2 porsj.

Smørgrøt

2 dl fløte
35 gr smør
1 ts sukrin
1 dl vann
1 ts johannesbrødkjernemel

Bland alt i en gryte, rør mens det koker opp, la småkoke i ca 5 min. eller til det tykner. Rør av og til. Server med smørøyet, sukrin og kanel. Velbekomme:-)

4 kommentarer:

 1. Denne må helt klart prøves:D Hvor mye karbohydrater er det sånn ca i denne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann, har ikke regnet ut karbo innholdet, men det er ikke mange karber i denne. Den er iallefall nydelig på smak:-)

   Slett
 2. Denne lagde jeg i går:D Supergod! Har gått på lavkarbo en god stund, men faktisk aldri tenkt på at man kan lage smørgrøt. Så var jeg innom her å så plutselig denne oppskriften. Så glad for at jeg gjorde det!

  Tusen takk for tips:D Utrolig fin blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre at du likte både grøt og blogg. Er ikke aktiv blogger lenger da det tok for mye tid, men oppskriftene ligger jo her for å brukes:-) Så bare kjekt med tilbakemeldinger:-)

   Slett