Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

fredag 7. oktober 2011

Sjokolademousse med avokado

Ble så fysen her i kveld og så kom jeg på noe jeg hadde sett på tv for en tid tilbake der de laget sjokolademousse  med avocado.  ( på dr. Oz av alle ting tror jeg det var) Husket ikke helt hvordan, så tok litt på slump, men godt ble det.

2 stk avokado
ca 1 dl rå kakao - pulver (kan også bruke mørk sukkerfri sjokolade, men den må smeltes først)
ca 0,25 dl cocosolje
ca 0,25 dl vann
ca 0,50 dl yacon sirup eller annen søtning
litt stevia med valgfri smak, jeg brukte med sjokoladesmak
litt sitron eller lime saft

Ha alt i en blender og mos sammen, smak til med søtt og surt etter behov og nyt. Masse sunne gode fettstoffer her. Sjokolade med god samvittighet:-) Smaker nydelig alene eller sammen med litt jordbær eller bringebær. Nytes den med det samme er den myk som litt stiv krem, men blir hardere om den blir stående kaldt. Smaker litt "banan" og sjokolade av denne synes jeg, men kjempegod i min gane:-) Denne porsjonen er nok til iallefall 3 stk om ikke 4. Den er mer mektig enn en vanlig sjokolademousse, men det kommer jo av fettet fra avokado og cocosa. Jeg hadde en  liten skål til frokost dagen etter og var mett i flere timer.

4 kommentarer:

 1. Veldig spennende oppskrift! Høres jo litt spesielt med avokado sammen med kakao, men ble likevel fristet til å prøve:-)

  SvarSlett
 2. Lagde denne i kveld, og synes den var knallgod men mektig! Gleder meg til sjokolademousse til frokost:) takk for oppskrift.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du likte den. Ja den er mektig, men det er jo litt av poenget:-)

   Slett