Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

mandag 10. oktober 2011

Eplemos

Forrige uke laget Cecilie http://fristendelavkarbo.wordpress.com/2011/10/07/sukkerfri-eplemos/
Sukkerfri eplemos. Jeg ble såååååå inspirert da jeg har en haug med epler fra hagen. Så igår laget jeg min versjon av eplemos. Noe ga jeg bort som dessert til ei venninne med baby, noe ble fryst ned til senere anledning og noe ble nytt til nystekte vafler igår:-)

8-10 store epler
3-4 dl vann

2 dl sukrin
1 g stevia - kan sløyfes
1/2-1 ts kanel

Skrell og rens eplene, ha de i en gryte sammen med vann og kok de møre. Ca 30-60 min tror jeg det tok, men du ser når de er klar. Mos så alt med en stavmikser, smak til med søtning og kanel. Avkjøl litt og fordel i passe porsjoner som du fryser ned og har til diverse anledninger.

4 kommentarer:

 1. Jeg gir opp!Veier 30 kilo for mye,har prøvd å slanke meg,har 6 forskjellige slankebøker,og nå kommer lavkarbo i tillegg,det er ikke noe som henger i hop!!Fett-ikke fett,sukker-ikke sukker,jogging,jeg er ufør og har ikke så lett for jogging.Og jeg eter ikke mye som skulle tilsi at jeg ikke går ned i vekt,men fettet har brent seg fast.Kanskje for gammel?65 år.Tror at slanking kommer til å forvirre folk i mange år fremover for dette er emne som selger,og Øystein Sunde sier;skal det være noe mer før vi stenger?og det er det ,alltid nye ideer og meninger.Og tjukke folk er det nok av,så man går ikke tom for råmateriale.Så takknemlig om noen vettugt normalt menneske kan gi gode råd som ikke er basert på science fiction.Takk

  SvarSlett
 2. Uffda... vet ikke helt om jeg skjønner hvor du vil hen, men skal prøve å svare deg etter beste evne. Selv om dette blir postet feil plass egentlig. Hadde vært bedre om du sendte meg en mail, så kunne jeg svart deg mer personlig. Du har 30 kg for mye sier du, for gammel og ufør så ikke lett for å jogge. Men hvem sier at du må jogge? Start med å gå en tur på 30 min hver dag. Så kan du øke litt på tempo og lengde etterhvert. Nydelig det også og snart blir du hekta av å komme ut i frisk luft:-) Ingen er for gamle til å legge om til en sunnere livstil. Forstår godt at du er forvirret, men det beste du kan gjøre er å spørre deg selv om hvilken type mat du liker. Er du et brødspisende menneske og en person som elsker poteter, ris og pasta ja da er det ikke lett å følge lavkarbo, da dette er en livsstil og ikke en kort diett. Men er du innstilt på å legge om til mindre karbohydrater, så anbefaler jeg deg å lese masse slik at du får så mye informasjon som mulig om lavkarbo. Lavkarbo er nemlig et veldig vidt begrep. Fra 0-150 karber pr dag. så det er du som bestemmer hvor du vil legge deg. Vil anbefale å starte med enkel ren mat og ikke for avanserte menyer og utvid etterhvert. Håper at dette var til litt hjelp iallefall og lykke til med ditt valg av livsstil:-)

  SvarSlett
 3. Bra svart :) Og eplemosen ser nydelig ut! :)

  SvarSlett
 4. Takker for det:-) Ja eplemosen var nydelig. Burde vel nesten takke Cecilie igrunnen, da jeg "stjal" hennes oppskrift i utgangspunktet:-)

  SvarSlett