Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

tirsdag 4. oktober 2011

Sjokoladekjeks

Jeg har alltid hatt en liten for kjærlighet for "safari cookies" greie å ha med på tur og kjekke å ta sammen med en kopp te eller kaffe:-) Idag mens jeg bakte nøttetopper kom jeg på at jeg kunne jo teste ut noen cookies fra hodet mitt og se om de ble bra....... og det ble de:-) Kuttet nøttene i disse da jeg alt hadde laget nøttetopper, men di ble kjempegode og er supert å ta med på tur eller som kos og til jul da alle småkakene skal på bordet:-)

Oppskriften ble som følgende:

100 gr smør - rom temperert
40 gr sukrin
1 gr stevia pulver - 1 porsj. pk kan kuttes ut, men øk sukrin mengden litt da.

100 gr hakket mørk sjokolade uten sukker

1-2 egg

40 gr cocos mel
10 gr mandel mel
5 gr fiberhusk - kan sikkert sløyfes, da flyter de nok mer utover, uten at det gjør noe.
1/2 ts vaniljepulver
1,5 ts bakepulver

Rør smør og sukrin hvitt og luftig, rør inn egg, rør godt sammen. Ha så i alt det tørre og sjokoladen i biter. Sett på stekplata med 2 ts og stek på 170-180 grader ca 15 min midt i ovnen. Avkjøl på rist og så i kjøleskap, da blir de sprø. Oppbevares i kjøleskap. Denne oppskriften gir ca 25 småkaker.


3 kommentarer:

 1. Ser gode ut! Lagrer oppskriften, kanskje dette blir med i julebaksten? :)

  SvarSlett
 2. Ååååh. her var det mye godt!! Jeg la deg til på blogglista mi, for vil gjerne komme innom igjen. Akkurat startet matblogg selv, og håper å kunne være til like stor inspirasjon som dere som har holdt på en stund. :) Takk for gode tips!

  Hilsen Marlene. :)

  SvarSlett
 3. Kjekt at du finner inspirasjon, det er det som er meningen med å blogge. Gi andre litt tipds og ideer:-)

  SvarSlett