Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

lørdag 1. oktober 2011

Lavkarbo og narkose

Dette er kun basert på egne erfaringer og ikke noe medisinsk vurdert av spesialister.
Det har vært skrevet endel om lavkarbo og dette med å være i ketose under operasjoner. Jeg skulle i narkose for en operasjon nå i uka og det var ikke en såkalt fasttrack/hurtig narkose, men en dyp narkose. Jeg forandret ikke noe særlig på mitt kosthold i forkant med tanke på lavkarbo. Jeg spiste kun et eple dagen før operasjonen og et eple dagen etter operasjonen, selve operasjonsdagen var jeg fastende og spiste ingenting, ellers så levde jeg normalt lavkarbo. Væsken jeg fikk som intrravanøs var kun saltvann, ikke at jeg hadde spurt spesifikt etter dette, men det var dette de ga sa de. Ok for meg det. Jeg våknet fort etter inngrepet, var raskt på bena og ikke var jeg kvalmen eller hadde andre bivirkninger av narkosen. Merket ikke forskjell på denne gang eller andre ganger da jeg har hatt narkose og ikke levd på lav karbo mat. Så om jeg må ha flere operasjoner en annen gang der det kreves narkose, så kommer jeg til å gjøre det samme igjen med kun å tilføre kroppen min litt mer karbohydrater fra frukt dagen før selve operasjonen. Dette fungerte iallefall bra for meg. Men er jo ikke noen fastit for at det vil fungere for alle. Men ville iallefall dele min erfaring med det å leve på LCHF og narkose.

2 kommentarer:

  1. Bare hyggelig, vet at det er flere enn meg som skal ha narkose og lever lavkarbo:-)

    SvarSlett