Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

mandag 8. august 2011

God morgen, god morgen

Så var det mandag og fellesferien i Norge er over. Her på Vestlandet har alle sluser åpnet seg idag, eller vi har fått selvvanningsanlegg hele gjengen. Grått og trist er det  idag ute, men da er det jo fint å være inne. Ikke så "surt" å sitte på jobb når det slik vær:-)) Men teller dager til min ferie nå:-)) Jeg kommer ikke til å legge ut flere dagsmenyer på Atkins Induksjon. Føler at det er greit nok med de jeg har lagt ut. Bare til å mikse mellom de aktuelle dagene + at en ser jo litt hva det går i. Takker for alle fine tilbakemeldinger på menyene, setter pris på det. Alltid kjekt å høre at noen blir inspirert av meg:-)) Jeg kommer til å fortsette på "induksjon" i den grad at jeg holder meg til max 20 karber pr dag, ikke spiser nøtter, bær eller frø for en periode og begrenser fløte og andre meieriprodukter. Må sjekke kroppen litt til. Merker jo at den liker mindre av enkelte matvarer. Jeg har den siste måneden brukt kun laktosefri fløte og det er bedre for min mage. Ble utrolig obs på forandringer når jeg spiste etter induksjonsmetoden. Så en spennende opplevelse:-)) Håper at dere som har hatt en lang ferie og er tilbake på jobb får en fin dag og dere andre som har ferie eller skal ha ferie, ja dere ønsker jeg også en fortryllende dag:-)) Store knib fra meg

10 kommentarer:

  1. :)

    Jeg kuttet etter en uka, pga ammingen (melkeproduksjonen gikk litt ned). Så holder meg på ca 50 kh fremover tenker jeg. Lykke til videre på induksjon!

    SvarSlett
  2. Ja kanskje best å innta litt mer karber når en ammer. Har ikke erfaring med lavkarbo og amming jeg, da mine barn er voksne:-)) Du merker det godt på melkeproduksjonen om du ikke får i deg nok av det som trengs for å holde produksjonen igang. Men 50 karber pr dag burde gå fint. Da er det liksom litt lettere også å leve lavkarbo. Med tanke på brøderstattninger etc... Jeg holder nå på videre jeg. Ikke det at vekta rikker seg så mye, men jeg blir smalere og føler meg i god form.

    SvarSlett
  3. Hei Anne May, Så kjekt at oppskriftene faller i smak og kjekt at smashen også falt i smak, de lager jeg rett som det er. Men har begynt å lage de hele uten å knuse baconcrispen. Er det ikke mye karber i den lyse sukkerfrie sjokoladen? En annen ting som også er supergodt er å ha litt salte nøtter og smelta sjokolade i en form, dele opp i passe biter og nyte:-)) Kose deg masse på hotellet:-)

    SvarSlett
  4. Hei Anne May, jeg bruker oftest den mørke (72%) til Chloetta eller den på 86% fra Freia tror jeg det er. Sjekk bak, men husk å trekke fra sukkeralkoholer:-)) Jeg kjøper sjokoladen på butikken jeg handler, finnes flere plasser hos de med godt utvalg + at noen Rema butikker også har den. Vi gjør alle litt feil valg av og til, men det ordenr seg etterhvert som vi lærer mer om kostholdet.

    SvarSlett
  5. Hei igjen, ja den lyse til cloetta er det mer karber i enn den mørke. Den på 72% har kun 10 karber etter at sukkeralkoholene er trukket ifra. Freia sin mørke sjokolade har "vanlig" sukker men det er jo ikke noe en skal bruke daglig kun i spesielle tilfeller:-) Så jeg er ikke så fanatisk. Men må inrømme at det stort sett blir cloetta sin mørke på 72%kakao som blir mest brukt her. Har vent meg til den.Sukkeralkoholer er:
    Erytritol
    Mannitol
    Laktitol
    Isomalt
    Sorbitol
    Xylitol
    Maltitol

    Sukkeralkoholer er en gruppe av kunstige søtningsmidler( som de jeg har nevnt over) som i liten grad nedrytes til sukker i fordøyelsessystemet. Det kan f.eks. være lange kjeder av fruktose som ikke blir nedbrudt.
    Egentlig ganske bra, men når de kommer ned i tykktarmen koser bakteriene seg med sukkeralkoholene og nedbryter dem. Litt opptas og omtales som " net carb" f.eks i atkinsbarer. Resten nedbrytes av bakteriene, det medfører produksjon av gass ( magesmerter og luftplager) samt tiltrekker væske ( diarre) for noen.

    SvarSlett
  6. Hmmmm, vet jo ikke hvor i landet du bor. Jeg bor i Stavanger, så mine kjøper jeg på Helgø eller Ica + noen Rema btk. men det er få. Tror jeg så de på nett og en gang, men husker ikke hvilken side. Håper at du finner dem, ellers så får jeg sende de til deg:-)

    SvarSlett
  7. På Skjæveland har de et gårdsutsalg der de selger en del av varene til Sukkerfritt... Billige egg er det også der. Men det er kanskje for langt ut på landet for dere Siddiser :P :P :P

    SvarSlett
  8. He,he ja verden er ikke stor Anne May:-)

    Hei Jeanett, jo jeg har vært på Skjæveland og handla jeg. Kjøper mine egg på gardsutsalget på Folkvord nå. 45 kr pr brett med store egg. Går 2 brett i uka hos oss:-))

    SvarSlett
  9. Kjenner til stort eggkonsum, ja :P

    SvarSlett
  10. Supert, da er du berget:-) Jeg bruker den sjokolade i 99% av tilfellene der jeg skal bruke sjokolade, da jeg synes at den er god på smak. Så nå kan du kokkelere og kose deg.

    SvarSlett