Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

lørdag 6. august 2011

Meny dag 6

Frokost: 2 egg – 50 gr bacon ( rå vekt ) + 50 gr tomat
Totalt: 1,66 Karber

Lunsj: Fylt pannekake
1 egg og 1 ss fløte, vispes sammen og stek 1 stk pannekake i smør
Fyll pr pannekake:
50 gr skinke, 50 gr graddost, 50 gr tomat, 30 gr salat, 10 gr rødløk, 10 gr majones, 30 gr rød paprika som snack
Totalt  4,08 karber

Middag:Tacosalat
200 gr kjøttdeig,(rå) 100 gr salat, 50 gr tomat, 50 gr agurk, 30 gr løk, 30 gr paprika,
1 ss rømme, 1 ss tacosaus  0,5 avocado, 30 gr revet jarlsbeg
Totalt: 7,37 karber

Lørdags kos: 50 gr paprika 50 gr fetaost
Totalt:2,45 karber

40 gr fløte fordelt utover dagen til kaffe, totalt 1,16 karber

Totalt for hele dagen 16,72 karbohydrater – bare til å øke litt på noen av grønsaken, så kommer du opp i 20 karber om du ønsker det. Bruk Diett.no

5 kommentarer:

 1. Hei! Kjenner at jeg venter på å komme inn i godt kosthold igjen etter ferien når jeg ser menyene dine. Hmmmm. Etter en tur i Italia kjenner jeg at kroppen er tilbake(nesten) til god (nei ikke god) gammel mageform. Å det er ikke behagelig. Nå er det rett tilbake på lavkarbo. Å jeg gleder meg!
  Knib

  SvarSlett
 2. Tomat til egg og bacon var lurt! Ellers merker jeg for min del at det tar helt AV med melkeprodukter, og vektnedgangen bremses deretter... :( Man skal jo ikke overdrive det på atkins induksjom har jeg skjønt? Søtning (sukrin) er heller ikke så bra - får faktisk litt søtsug av det.. argh..!! Får legge en god plan til neste uke! (og kikke innom deg for gode tips...) :)

  SvarSlett
 3. Hei Helen, ja greit med en tomat til egg og bacon. Hva er det som får deg til å ha kick på melkeprodukter? I boka står det ikke noe om mengder på fløte og meieriprod. i mat, kun naturell utgave. Jeg har valgt å begrense meg og har derfor stort sett kun fløte i kaffen, opptil 40 gr pr dag + maks 120 gr ost. Holder meg unna nøtter og frø + all brøderstatningsprodukter. Bruker kun pannekaker laget på egg og fløte. Så du får sug av sukrin, hmmm... den var ny. Jeg får sug av cola zero etc... Ønsker deg lykke til med ennå en uke på induksjon.

  Hei YoYo. ja det er godt å komme tilbake til "gamle" rutiner. Men vi har da bare sommerferie 1 gang i året og det er jo slik vi lever på det gjevne som betyr noe. I ferieperioder og andre situasjoner får vi gjøre det beste utav ting og tang. Gjøre det som er best for kroppen der og da. Lykke til med en ny runde på inuksjon. Knib:-))

  SvarSlett
 4. Må bare spørre om en ting på menyen. 100 gr salat er ganske mye er det ikke? Har ikke sjangs til å få i meg alt og syns det er veldig mye salat. Hva type bruker du i så fall?

  SvarSlett
 5. Hei YoYo:-) jeg bruker isbergsalat, ja det er mye, klarer sjelden spise opp alt, men prøver:-) Isbergsalat er litt tyngre enn annen salat:-))mer kompakt liksom + mer crispy:-)) digger den. Men om du synes at det blir for mye, så regulere du det til din porsjonstørrelse;-)) Husk du skal kun spise til du er mett og ikke mer enn det:-))

  SvarSlett