Jeg har nå flere ganger laget fløtegratinerte/ovnsbakt fenikkel etter at jeg fant oppskriften hos Line,
http://theshrinkingline.com/ Første gang var jeg skikkelig skeptisk og smakte nesten på det med "lange" tenner, men guuuuuuu kor nydelig. Mannen i huset er også helt fortryllet i denne formen:-) Igår ble den servert med helstekt indrefilet. Men i min iver etter å spise glemte jeg både kamera og bilder:-) Beklager til alle dere som liker å se hvordan maten ser ut.
Fenikkelform
2 stk fenikkel
1-2 hvitløk - jeg bruker de hele uten fedd
1,5-2 dl fløte
1 ts sambalolek
200 gr bacon
100 gr revet fersk parmesan
revet muskat
Skjær bort de grønne stilkene på fenikkelen, Del i "båter" og kok dem i 5-6 min. i litt lettsaltet vann. Imens steker du baconbiter i ovnen til de begynner å bli sprø.
Finhakk eller press hvitløken og rør inn sambalolek og hvitløk inn i fløten.Hell av vannet på fenikkelen og ha fenikkelen i en form, hell over fløteblandingen, dryss på ost og ha over bacon. Stekes midt i ovnen 180 - 200 grader ca 30-40 min. Gled deg dette er nydelig. Passer godt til alle typer kjøtt.
jøss, det hadde jeg ikke tenkt på, at det var godt. Jeg er litt skeptisk til smaken jeg også. Men siden du sier det så skal jeg jaggu prøve :-)
SvarSlettFor fenikkel er super sunt.
Ja det er faktisk godt, veldig godt. Bay the way var ikke klar over at fenikkel var super sunt, hmmm må google litt om det da:-) Idag er bakedag:-) Verdens beste er laget, nå står sjokolade cupcakes i ovnen og så er det brød som står for tur. Skal på middags/kaffebesøk og da pleier jeg å tilby meg å ta med kaker, he,he... Ha en fin dag.
SvarSlett