Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

søndag 21. august 2011

Fløtegratinert fenikkel

Jeg har nå flere ganger laget fløtegratinerte/ovnsbakt fenikkel etter at jeg fant oppskriften hos Line,
http://theshrinkingline.com/   Første gang var jeg skikkelig skeptisk og smakte nesten på det med "lange" tenner, men guuuuuuu kor nydelig. Mannen i huset er også helt fortryllet i denne formen:-) Igår ble den servert med helstekt indrefilet. Men i min iver etter å spise glemte jeg både kamera og bilder:-) Beklager til alle dere som liker å se hvordan maten ser ut.

Fenikkelform
2 stk fenikkel
1-2 hvitløk - jeg bruker de hele uten fedd
1,5-2 dl fløte
1 ts sambalolek
200 gr bacon
100 gr revet fersk parmesan
revet muskat

Skjær bort de grønne stilkene på fenikkelen, Del i "båter" og kok dem i 5-6 min. i litt lettsaltet vann. Imens steker du baconbiter i ovnen til de begynner å bli sprø.
Finhakk eller press hvitløken og  rør inn sambalolek og hvitløk inn i fløten.Hell av vannet på fenikkelen og ha fenikkelen i en form, hell over fløteblandingen, dryss på ost og ha over bacon. Stekes  midt i ovnen 180 - 200 grader ca 30-40 min. Gled deg dette er nydelig. Passer godt til alle typer kjøtt.

2 kommentarer:

  1. jøss, det hadde jeg ikke tenkt på, at det var godt. Jeg er litt skeptisk til smaken jeg også. Men siden du sier det så skal jeg jaggu prøve :-)
    For fenikkel er super sunt.

    SvarSlett
  2. Ja det er faktisk godt, veldig godt. Bay the way var ikke klar over at fenikkel var super sunt, hmmm må google litt om det da:-) Idag er bakedag:-) Verdens beste er laget, nå står sjokolade cupcakes i ovnen og så er det brød som står for tur. Skal på middags/kaffebesøk og da pleier jeg å tilby meg å ta med kaker, he,he... Ha en fin dag.

    SvarSlett