Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

lørdag 13. august 2011

Søt "havrekjeks"

Jeg har bestandig vært glad i havrekjeks, så da kom jeg på igårkveld faktisk at jeg skulle prøve å lage det av soyaflokker:-) Det funka supert. Ikke som vanlig havrekjeks, men absolutt en god erstattning:-) Å så var de laget på 15 min. Digger alt som er enkelt:-)

Søt havrekjeks av soyaflokker
130 gr (3dl) soyaflokker
100 gr smør
15 gr ketolysebakemiks
5 gr fiberhusk
1 ts kanel
1 ts bakepulver

1 egg
2 ss sukrin

Bland alt det tørre, smelt smøret og rør inn, la stå et par minutter. Visp sammen egg og sukrin, rør sammen med det andre. Legg med skje på et brett 12 stk kjeks.
Stek 200 grader i ca 8-12 minutter.
La de ligge på rist natten over eller noen timer under  et klede slk at de blir sprø. De er litt myke med det samme, men blir sprø og fine.  Minner litt om de "peanuttkjeksene" vi kan kjøpe i butikken:-)) Bare disse er uten peanøntter.

Litt dårlig kvalitet på bildet, men,men:-))

9 kommentarer:

 1. jeg har soyaflokker! Nå får jeg brukt dem opp også gitt! :D

  SvarSlett
 2. God morgen Helen:-) Soyaflokker er supert til mange ting. Sammen med litt nøtter og gojibær over tyrkisk yoghurt, i pannekakerøra (frokostpannekake) eller i vaflene. Utrolig mye du kan bruke de til egentlig. Ha en nydelig helg. Knib fra meg:-)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Både havrekjeks og pizza snurrer høres godt ut:)
  Men hva er soyaflokker og hvor kjøpes det:)?

  SvarSlett
 4. Hei Anne May, soyaflocken er soyaflak og kjøpes på Helgø eller andre vel ass. dagligvarer + helsekostbutikker. Ser ut som små cornflakes.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Takk for svar:)
  Aldri hørt om dette produktet.Må nok en tur på Helgø en dag.

  SvarSlett
 6. Da har jeg prøvd å lage kjeksene.De er fremdeles varme men det var en liten bit som jeg prøvde smakte og jeg likte smaken:)
  Må prøve en når den er sprø.
  Kjekt å kunne ha flere ting å velge i når man vil kose seg litt.Spiser ikke søte ting så ofte siden jeg vil gjerne ned i vekt:).
  Men når det målet er nådd håper jeg å fortsette videre med lavkarbo diett.
  Min mann er også imponert over alle de gode middagsretter og annet godsaker jeg lager,he he.

  Takk for alle de gode oppskriftene:)

  SvarSlett
 7. Kjekt at de faller i smak, de blir ikke sprø før de er helt kalde. Jeg lot de ligge på risten med et klede over til dagen etter:-) Masse god mat på lavkarbo ja.

  SvarSlett
 8. Koser meg med en espresso to to kjeks m smør på nå...veldig gode:) Ungene ble ikke helt overbegeistret, men skal prøve å knuse soyaflokkene litt, og bruke vanilje istedetfor kanel neste gang.
  Takk for oppskriften.
  Har du regnet ut næringsnnholdet i de?

  SvarSlett
 9. Heisann, så bra at de falt i smak. Jeg også liker de med smør på. Høvler meierismør og nyter, mmm.Har ikke regnet ut næringsinnholdet i disse, men det kan ikke være mye karber. Bare til å legge inn alt på diett.no og dele på antall kjeks, så får du jo karber pr kjeks. Knib fra varmen:-)

  SvarSlett