Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

mandag 8. august 2011

God morgen, god morgen

Så var det mandag og fellesferien i Norge er over. Her på Vestlandet har alle sluser åpnet seg idag, eller vi har fått selvvanningsanlegg hele gjengen. Grått og trist er det  idag ute, men da er det jo fint å være inne. Ikke så "surt" å sitte på jobb når det slik vær:-)) Men teller dager til min ferie nå:-)) Jeg kommer ikke til å legge ut flere dagsmenyer på Atkins Induksjon. Føler at det er greit nok med de jeg har lagt ut. Bare til å mikse mellom de aktuelle dagene + at en ser jo litt hva det går i. Takker for alle fine tilbakemeldinger på menyene, setter pris på det. Alltid kjekt å høre at noen blir inspirert av meg:-)) Jeg kommer til å fortsette på "induksjon" i den grad at jeg holder meg til max 20 karber pr dag, ikke spiser nøtter, bær eller frø for en periode og begrenser fløte og andre meieriprodukter. Må sjekke kroppen litt til. Merker jo at den liker mindre av enkelte matvarer. Jeg har den siste måneden brukt kun laktosefri fløte og det er bedre for min mage. Ble utrolig obs på forandringer når jeg spiste etter induksjonsmetoden. Så en spennende opplevelse:-)) Håper at dere som har hatt en lang ferie og er tilbake på jobb får en fin dag og dere andre som har ferie eller skal ha ferie, ja dere ønsker jeg også en fortryllende dag:-)) Store knib fra meg

16 kommentarer:

 1. :)

  Jeg kuttet etter en uka, pga ammingen (melkeproduksjonen gikk litt ned). Så holder meg på ca 50 kh fremover tenker jeg. Lykke til videre på induksjon!

  SvarSlett
 2. Ja kanskje best å innta litt mer karber når en ammer. Har ikke erfaring med lavkarbo og amming jeg, da mine barn er voksne:-)) Du merker det godt på melkeproduksjonen om du ikke får i deg nok av det som trengs for å holde produksjonen igang. Men 50 karber pr dag burde gå fint. Da er det liksom litt lettere også å leve lavkarbo. Med tanke på brøderstattninger etc... Jeg holder nå på videre jeg. Ikke det at vekta rikker seg så mye, men jeg blir smalere og føler meg i god form.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Ønsker deg lykke til:)
  Nå har jeg holdt meg til lavkarbomat i 8 uker og har faktisk ikke spist noe jeg ikke burde,hehe.Men savner sjokolade.Men tittet inn her og så oppskriften på smash og måtte bare prøve.Jeg brukte lys sjokolade uten sukker og det smakte fantastisk godt,jippi.For en lur ide.
  Skal snart bo på hotell en helg hvor jeg skal drive med kortlaging osv en hel helg sammen med masse damer og da blir det nok masse godsaker som blir satt til livs og nå kan jeg ta med smash.Helga er reddet:)

  Takk for gode oppskrifter:)

  SvarSlett
 4. Hei Anne May, Så kjekt at oppskriftene faller i smak og kjekt at smashen også falt i smak, de lager jeg rett som det er. Men har begynt å lage de hele uten å knuse baconcrispen. Er det ikke mye karber i den lyse sukkerfrie sjokoladen? En annen ting som også er supergodt er å ha litt salte nøtter og smelta sjokolade i en form, dele opp i passe biter og nyte:-)) Kose deg masse på hotellet:-)

  SvarSlett
 5. Takk for at du sa i fra om sjokoladen.Har sett at den er mye bruk i lavkarbo så jeg trodde den var bra å bruke men ser nå at det er mye karbo i den.Det var dumt.
  Hva kan jeg bruke da og eventuelt hvor kan det kjøpes?
  Jeg har heldigvis ikke spist mye av den kun bittelitt i muffins:)

  SvarSlett
 6. Hei Anne May, jeg bruker oftest den mørke (72%) til Chloetta eller den på 86% fra Freia tror jeg det er. Sjekk bak, men husk å trekke fra sukkeralkoholer:-)) Jeg kjøper sjokoladen på butikken jeg handler, finnes flere plasser hos de med godt utvalg + at noen Rema butikker også har den. Vi gjør alle litt feil valg av og til, men det ordenr seg etterhvert som vi lærer mer om kostholdet.

  SvarSlett
 7. Takk for svar:)
  Jeg kjøpte også en mørk sjokolade(cavalier)på helsekost og ble fortalt at den var bra på lavkarbo diett.Men ser den har også mye karbo omtrent like mye som den jeg nevnte lys sjokolade chloetta.
  Men du bruker mørk chloetta,hvor mange karbo er det i den i forhold til den lyse?
  Jeg har vært i mange store butikk kjeder og ingen sjokolade finner jeg som kan brukes.Jeg blir gal,he he.
  Freia sin på 86% er de uten sukker for det jeg finner er med sukker og samtidig hva er sukkeralkoholer?
  Det ble mye mas og setter stor pris på hjelpen jeg får:)

  SvarSlett
 8. Hei igjen, ja den lyse til cloetta er det mer karber i enn den mørke. Den på 72% har kun 10 karber etter at sukkeralkoholene er trukket ifra. Freia sin mørke sjokolade har "vanlig" sukker men det er jo ikke noe en skal bruke daglig kun i spesielle tilfeller:-) Så jeg er ikke så fanatisk. Men må inrømme at det stort sett blir cloetta sin mørke på 72%kakao som blir mest brukt her. Har vent meg til den.Sukkeralkoholer er:
  Erytritol
  Mannitol
  Laktitol
  Isomalt
  Sorbitol
  Xylitol
  Maltitol

  Sukkeralkoholer er en gruppe av kunstige søtningsmidler( som de jeg har nevnt over) som i liten grad nedrytes til sukker i fordøyelsessystemet. Det kan f.eks. være lange kjeder av fruktose som ikke blir nedbrudt.
  Egentlig ganske bra, men når de kommer ned i tykktarmen koser bakteriene seg med sukkeralkoholene og nedbryter dem. Litt opptas og omtales som " net carb" f.eks i atkinsbarer. Resten nedbrytes av bakteriene, det medfører produksjon av gass ( magesmerter og luftplager) samt tiltrekker væske ( diarre) for noen.

  SvarSlett
 9. Hei!
  Tusen takk for hjelpen:)
  Har et siste spørsmål og det er hvor får man tak i den mørke cloetta ?Der jeg kjøpte den på obs har de bare den lyse.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 10. Hmmmm, vet jo ikke hvor i landet du bor. Jeg bor i Stavanger, så mine kjøper jeg på Helgø eller Ica + noen Rema btk. men det er få. Tror jeg så de på nett og en gang, men husker ikke hvilken side. Håper at du finner dem, ellers så får jeg sende de til deg:-)

  SvarSlett
 11. Takk for svar:)
  Da kan jeg fortelle deg at jeg bor i Stavanger,he he.Da blir det en tur på Helgø.Er innom der av og til og handler men har ikke kommet på å sjekket sjokoladen der men noe av grunnen var jo at jeg trodde den lyse cloetta var bra og den kjøpte jeg på obs:)
  Tittet innom Rema og ICA i dag men ingen der.
  Helgø next,jippi

  SvarSlett
 12. På Skjæveland har de et gårdsutsalg der de selger en del av varene til Sukkerfritt... Billige egg er det også der. Men det er kanskje for langt ut på landet for dere Siddiser :P :P :P

  SvarSlett
 13. He,he ja verden er ikke stor Anne May:-)

  Hei Jeanett, jo jeg har vært på Skjæveland og handla jeg. Kjøper mine egg på gardsutsalget på Folkvord nå. 45 kr pr brett med store egg. Går 2 brett i uka hos oss:-))

  SvarSlett
 14. Kjenner til stort eggkonsum, ja :P

  SvarSlett
 15. Hei igjen!
  Kom meg på Helgø og der lå den mørke cloetta sjokoladen og ropte på meg,he he og noen ble med meg hjem.
  Måtte selvsagt lage disse smashene og jeg syns de smakte ganske godt med den mørke.Jeg er veldig kresen på kokesjokolade for freia sin smakte hærk.
  Så da har jeg ihvertfall noe søtt å spise:)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 16. Supert, da er du berget:-) Jeg bruker den sjokolade i 99% av tilfellene der jeg skal bruke sjokolade, da jeg synes at den er god på smak. Så nå kan du kokkelere og kose deg.

  SvarSlett