Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

torsdag 20. januar 2011

Lavkarbo fromasj

2 dl fun ligth saft - bringebær eller annen valgfri utgave
1 dl vann
5 plater gelantin
ca 3 dl fløte
1 dl rømme
100 gram philadelfiaost

Legg gelantinen i vann, varm så opp 1 dl vann, rør ut gelantinen og ha så i saften. Avkjøles. Bland så sammen rømme, ost og stivpiska fløte. Rør så sammen saftblandingen og osteblandingen ha oppi en skaål eller form og avkjøl. 

Denne oppskriften er også ypperlig til å lage ostekake av. Da lager du oppskriften som over, setter en springform på et fat, heller fromasjen oppi, lager så ny gele, avkjøler denne til den begynner å bli litt "grøtete"
ha så over fromasjen og sett kaldt noen timer eller natten over. Pynt med kremtopper og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar