Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

torsdag 3. november 2011

Matintoleranse

Jeg har i flere år slitt med magen. Dette har jeg som regel hengt på en knagg og skyldt på at jeg har ulcerøs collit som jeg fikk for flere år siden. Men så er det jo slik at jeg noen ganger er veldig fin, for så å dette helt i kjelleren igjen. Dette var jo noe av grunnen til at jeg begynte å spise lavkarbo. Så jeg har jo blitt mye,mye bedre men har mine dårlige perioder nå også. Derfor bestemte jeg meg for å ta en slik matintoleranse test.
Så igår var jeg hos Lillian og Kåre Davidsen på Forus naturterapisenter.  http://www.forusnaturterapi.no/
Her ble det tatt diverse tester av hjerte, hjerne, blod, urin etc,etc..... Skal nå gå på en rensekur og syrenøytraliserende + D3 itillegg til spirulina og omega3.  Det jeg skal ta heter super S som skal hjelpe på å bedre fordøyelsen og forbedre næringsopptaket. Det andre jeg skal ta heter zeolitt ph-balanse som er syreregulerende og avgiftende. Dette skal jeg ta i 4 uker, så skal blodprøven for matintoleranse tas. Så går det jo ennå noen uker før endelig svar foreligger. Så ved årsskifte har jeg nok fått vite hva jeg ikke bør spise. Fikk utslag på protein men om det er melkeprotein eller gluten kan ikke sies før den ordentlige prøven tas. Så jeg både gleder og gruer meg for svaret som kommer. Gleder meg for da kan jeg utelukke det jeg ikke skal ha og som ikke er bra for kroppen min. men tenk om det er noe jeg liker veldig,veldig godt:-( Men må man,så må man tenker jeg.

3 kommentarer:

  1. Ja det er spennende og ganske dyrt. Selve testen koster ca 3700,- men så hadde jeg en forundersøkelse + det jeg kjøpte av vitaminer,mineraler og rensekur. Så noen lapper ble det jo. Men vel verdt det om jeg kan få et mer stabilt og smertefritt liv pga. maten. Vet jo hva jeg bør spise og ikke etter en slik test. Skal oppdatere etterhvert som det går fremover med teste etc.

    SvarSlett
  2. Ja absolutt verd det om man blir kvitt plager! Gleder meg til oppdateringer framover! :)

    SvarSlett