Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

onsdag 9. november 2011

Dagens frokost,lunsj og kvelds

Jeg er inne i en periode hvor jeg er ganske så matlei og da må jeg ha noe raskt og smakfult. Imorges laget jeg omelett til frokost og beregnet dobbel porsjon som jeg skulle ha til lunsj senere på dagen:-)

Dagens omelett besto av:

6 egg
6 ss fløte
kokt skinke
litt rød paprika
litt rød løk
revet jarlsberg
1 middels tomat
revet parmesan
urter,salt,pepper

Visp lett sammen egg,fløte salt og pepper. Bland inn ønsket mengde revet jarlsberg eller annen ost.
Kle en ildfastform med bakepaprir, ha eggeblandingen oppi formen , ha over hakka skinke,løk og paprika. legg over tomat i skiver dryss på parmesan om du liker dette og dryss over urter. Stek i ovnen 200-220 grader i ca 15-20 min midt i ovnen. Imens kan du dusje eller bare nyte starten på en ny dag. Omelett er så greit for en kan putte oppi det uendelige, bare smak og fantasi som stopper her. Å steke omelett i stekeovnen blir mye mer vellykket da den blir gjevnere stekt.


Før steking

Ferdig stekt

Servert med sorte oliven, hjemmelaget rømmedressing

Så mye klarte jeg å spise, så det som jeg beregnet til 2 måltider blir faktisk 3 måltider idag:-)

2 kommentarer:

  1. Omelett er alltid godt! Har ikke prøvd med permesan enda. Det er sikkert ikke dumt. ;)

    SvarSlett
  2. Hei Marlene, ja fersk parmesan over tomater er bare såååå nydelig, men den må være fersk:-) Bruker mer og mer parmesan i matlaging. Et lite tips som smaker nydelig er om du blander smør,rapsolje,salt,pepper,oregano,litt chilipulver og revet parmesan. Vender kyllingfilet, klubber eller vinger i blandingen og steker i ovnen. nam,nam sier bare jeg. Hmmm kanskje jeg må tenke ut litt parmesan tips:-)

    SvarSlett