Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

lørdag 4. juni 2011

Ferie er nydelig

Ja nå er jeg på plass i sydlige strøk og nyter late dager på solsengen. Har fått et par joggeturer og spiser masse god mat. Blir ikke optimal lavkarbo som jeg pleier å ha hjemme, men redusert lavkarbo blir det. Frokost og lunsj blir lavkarbo i god stil, mens middag blir inntatt på restaurant på kvelden og da bllir det som regel, kjøtt, fugl eller fisk med masse grønnsaker, så ikke så værst, men så blir det jo litt vin eller en øl og to, men ferie er ferie og det er viktig å kose seg og ha det trivelig. Ser at det ennå er problemer med bloggen ja, så greit å være litt passiv siden den ikke virker optimalt. Ha en nydelig helg allesammen. Store knib fra meg som svetter i varmen:-)

4 kommentarer:

 1. Nyt ferien! Vil bare si at jeg følger med på bloggen din. Og gleder meg til videre inspirasjon.

  SvarSlett
 2. Takker for det. Gleder meg til å komme tilbake i daglige gjøremål og teste ut nye gode oppskrifter. Men først nyte litt late dager on noen aktive:-) Må ikke bare sige helt sammen selv om det er ferie:-)

  SvarSlett
 3. Hei. Har lest endel av bloggen din, ble bare sittende å lese side opp og side ned!

  Begynte selv å kutte ut de store karbohydratene i jan og mye proteiner og mager mat, men klarer ikke tanken på å gå over til LCHF, med tanke på alt fettet. Har i det siste også kuttet mer ned på alt av karb, for har siden jeg var 10år slitt med vonde ledd og muskelsmerter, har av den grunn ikke spist svinekjøtt siden jan heller. Er nå 21år og har endelig blitt kvitt babyfettet rundt magen, altså mistet 13kg siden jan.
  Så at du også har slitt med leddsmerter, så jeg lurte på om du synes LCHF hjelper for deg? Enn når du er på PSMF?
  Så at når du "sprakk på hveteboller" ble magen helt krise, er også sånn. Etter bare gjærbakst. jeg får rett og slett en ekstrem "dagen derpå"-følelse hvis jeg spiser vanlig godteri/ mye sukker. Vet du om det er normalt? :)

  SvarSlett
 4. Gratulere Hanne med flott vektnedgang.
  Ja jeg synes at lchf har forbedret min helsesituasjon. Jeg merker det veldig godt om jeg spiser noe med sukker i, da blir jeg skikkelig dårlig. Så jeg er blitt med varsom på kroppens reaksjoner etter inntak av div. mat etc... Har du fått noen diagnose ang. dine vonde ledd og muskelsmerter? Har du betennelser i kroppen? Jeg merker ingen forandring på leddene om jeg lever lchf eller psmf. Er du sikker på at du blir dårlig av svinekjøtt? Jeg ble også det før trodde jeg, men det var før jeg gikk over til lavkarbo. Nå spiser jeg stort sett bacon i svinekjøtt kategori, men en sjelden gang blir det en kotelett eller to. Blir helst kylling, fisk, kjøttdeig etc... sammen med grønnsaker det går i her i huset. Ser at du sliter med fettet, men hva erstatter du karbene med? Fett kan være så mye. Majones, smør, fløte i kaffen etc... Det er viktig med fett for kroppen din. Både hud,hår,negler og hjernen din trenger fett. Ønsker deg lykke til videre med din lavkarbo mat.

  SvarSlett