Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

mandag 9. januar 2012

Hot brokkolisuppe

Dagens lunsj ble hot brokkolisuppe. Har fri idag, så da er det kjekt å lage noe en ikke pleier å ha på jobb. Oppskriften er enkel og melkefri.

1 brokkoli
1/2 rødløk
1-2 fedd hvitløk
1/2 -1 rød chili
1 ss økologisk grønnsakbuljong uten gjær
ca 2 dl soya mat fløte
salt,pepper

Kutt brokkoli i biter, stilk og buketter, hakk opp løk,hvitløk og chili dryss over buljong og ha på litt vann slik at det bare dekker litt opp og ikke koker tørt. Når brokkolien er kokt mør, ca 15 min. has soyafløten i og alt moses med en stavmikser og smakes til med salt og pepper. Serveres med sprøstekt bacon, pølseterninger eller bare en klatt med  soyarømme og litt finhakka chili. Varmer godt og smaker nydelig


Her servert med sprøstekte pølsebiter som er gluten og melkefri

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja dette er supergodt og enkelt. Fungere like godt med erter eller spinat også. Bruker da bare frossen varianten av begge deler for enkelthetens skyld.

      Slett