Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

fredag 2. desember 2011

Tragant ( Indisk tragant )

Da hadde jeg gått til innkjøp av tragant. Ble så nysgjerrig på dette stoffet da jeg leste om det at jeg ville teste egenskapene dette pulveret har. Men hva er tragant?

Wikipedia skriver følgende:
Tragant eller dragant er en slags gummi som flyter ut gjennom sprekker og sår hos busker av slekten Astragalus, erteblomstfamilien som hovedsakelig vokser i Iran og Lilleasia. Den ble tidligere brukt som fortykningsmiddel blant annet i farger og bakverk. Tragant er i dag å finne i oppskrifter for peppermyntedrops og marsipan og gir en smidigere deig.


Jeg betalte 124,- kr for en boks på 20 gram så det blir en pris på 6,20 kr pr gram, men det er vist drøyt i bruk, så da får vi se bort fra den høye gramprisen:-) Julegodter vil vi jo ha:-) Gleder meg til å teste og om det blir merkbart bedre julegodter.

1 kommentar:

  1. Fortell meg gjerne om dine erfaringer ved bruk av tragant! :D

    SvarSlett