Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

fredag 23. desember 2011

Svar på matintoleranse testen

Da har jeg fått dommen eller svarene om du ønsker på matintoleranse testen jeg tok. Først ble jeg litt satt ut og satt og tenkte at her må en helomvending til i kostholdet og hva skal jeg spise nå. I starten blir det nok ikke helt lavkarbo, men redusert lavkarbo. Kommer ikke til å tenke så mye på antall karber jeg får i meg pr. døgn for det er mer enn nok å sette seg inn i og lære å lage god smakfull mat uten det jeg må unngå. Gubben's reaksjon var, hereg... ka kan du da spise??? men det var bare etter nei lista var opplest, når han leste ja lista så sa han åja...... du kan jo spise mye aent:-) dette blir ikke noe problem. Å det kom fra en mann som ikke lager mat eller kan lage mat:-) Han hadde iallefall skikkelig god tro på kona si at det kom til å bli mange gode smakfulle retter fremover uansett:-) Kjekt når ens nærmeste har tro på en. Så hva må jeg unngå.

Nei mat:
Egg, alt av meieri produkter, oksekjøtt, banan,blåbær, tranebær,tyttebær,ananas, alt av skalldyr, flyndre/flatfisk og hvit fisk, blomkål, selleri, sopp, alle typer nøtter, hvetemel, glutenfritt hvetemel, bygg, hele hvetekorn, solsikkekjerner, havregyn, linser, hvetestivelse og ØL
,
Ja mat:
Kokosmelk, rismelk, risfløte, ris is, soyamelk, soyaost og andre soya produkter, margarin uten melk, kylling, kalkun, lam,svin,alt av vilt kjøtt, and, eggerstatningspulver, eggefri majones,kakao,kaffe,honning,natron, bakepulver,eple, aprikos, drue, sitrusfrukter, fersken, nektarin, pære, grønne erter, bønner, kokosmel, maismel ( ikke maiskolbe) amarant mel, jyttemel, sesamfrø, linfrø, gresskarkjerner,hirse, fiberhusk, johannesbrødkjernemel,soyamel, soyaflak, soyakorn, kikert mel, quinoa - mel, flak og knekkebrød. gilde sine god og mager pølser, plomme, jordbær, bringebær, ørret, laks, tunfisk, avocado, rødbete, nepe, kålrot, brokkoli, hodekål, gulrot, agurk, hvitløk, alle typer salat, oliven, paprika, søtpotet, gresskar, reddik, spinat, squash og tomat.

Så det positive oppi dette er jo at JA lista er lengre enn nei lista.  Så hva gjør jeg meg de 4 kg meierismør, alle boksene med rømme, CF og CC, alle ostene, alle posene med mandel mel og hasselnøtt mel. Får bake opp en haug med brød til gubben og legge i fryseren. Så nå begynner jakten min på å lage god mat uten alle de tingene jeg ikke kan ha. Skal bruke romjulen til å lete litt på nett, se igjennom oppskrifter jeg har og hvordan de kan gjøres om. Så må jeg gå til innkjøp av nye produkter som kroppen min liker.

7 kommentarer:

 1. Dette klarer du! :) Er akkurat det samme som når man går over til lavkarbo, men etterhvert blir det jo supernaturlig. Tror muligens du finner en ting til slutt du sliter med at maten ikke skal inneholde, men du vil finne dine veier der også :) (jeg spiser ikke svinekjøtt, og det er min store vanskelige "byrde", ikke alt av karbohydrater liksom). Lykke til allefall, blir spennende å følge med her etterhvert.
  God jul!

  SvarSlett
 2. Takker for oppmuntrende ord:-) God jul til deg og dine også:-)

  SvarSlett
 3. Hei Lavkarbojenta. Jeg kunne tenke meg å høre mer om hvor du fikk tatt matvareintoleransetesten... Jeg er allergiker, og vet ganske mye om hvilke matvarer jeg ikke kan ha, men så er det mer som jeg ikke har oversikt over. En slik test ville vært veldig nyttig.

  SvarSlett
 4. Heisann, jeg er selv alergisk mot flere ting, så matintoleransetesten hjalp meg veldig på veien mot riktig mat for meg. Jeg vet joikke hvor i landet du bor, men du søker bare på nettet så finner du flere plasser som de utfører slike tester. Jeg selv ble testet på Forus naturterapisenter, de er noe dyrere enn andre visste det seg i ettertid, så undersøk litt om hva du får og hva det koster deg totalt før du bestemmer deg. Lykke til med ditt valg av teststed og om resultatet hjelper deg på vei mot en lettere hverdag. God påske videre. Knib fra meg:-)

  SvarSlett
 5. Takk! Jeg var og kikket på sidene deres, og du verden for noen priser... :o/ Tok du begge testene eller bare den ene? Jeg har snust litt rundt på nettet i dag og ser at det er ulike typer tester som tas. Og jeg fant testene hos Forus en 100-lapp dyrere i Trondheim hvor jeg bor

  SvarSlett
 6. Ja det er veeeeeeeldig dyrt, Trodde selv at det kom på rundt 3000,- kr og det skulle jeg liksom stå i tenkte jeg, men så kom det jo så mye tillegg av rensing og ditt og datt jeg måtte ta og flere tester etc..... så sluttsummen kom på svimlende 8000-10000,-kr men kunne jo ikke hoppe av når jeg hadde begynt på oppløpet.
  Testen jeg tok ble sendt til USA, BioTek, men vet at noen sender til Tyskland og andre land også. Så anbefaler deg virkeltig å å ta testen, men undersøk hva du får for pengene og hvor mye du må betale for hele greia. Jeg har hørt om folk som "kun" har betalt 2500,- for å teste seg nok det og synes jeg. Men nå vet jeg jo hva kroppen min liker og ikke liker + allergien min er blitt bedre. Renner ikke så mye i øye, nese etc.... foreløpig iallefall. X fingrene for at det fortsetter. Knib fra meg

  SvarSlett
 7. Jeg krysser også fingre og tær for deg! Jeg vet "alt" om kløe, rennende nese, tett nese, tung pust, unngå besøk hos venner med dyr, planter, gamle støvete møbler, mat osv. osv. Jeg skal sjekke hva en får for pengene ja: jeg er ute etter åp ta en teste og er mindre opptatt av rensing - selv om det sikkert hadde vært lurt det også. De siste to-tre årene har jeg spist "ren" mat, alt tilberedt fra bunnen av og dermed uten tilsettingsstoffer. Det har bedret helsen og kroppen fungerer mye bedre, mindre smerter i ledd og muskler o.l. Men så var det den allergien da.. Skal sjekke etter påske!

  SvarSlett