Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

mandag 26. desember 2011

Karamellpudding uten egg og meieriprodukt

Denne jula droppet jeg riskremen til fordel for karamellpudding. Men den måtte lages uten egg og meieriprodukter. Jeg googlet litt og mikset litt selv og kom frem til en god oppskrift som falt i smak for min gane:-)

4 dl ris melk med vaniljesmak
1 dl soyafløte/risfløte
0,5 ts vaniljepulver
5-10 dråper stevia vanilla creme eller english toffee

5 plater gelantin

ca 1 dl tagatesse  -  karamellsaus

Legg gelantinen i bløt 5-10 min, kaldt vann

Smelt tagatessen slik at den blir brun og fordel dette skåler.
Bland  alt det andre sammen og varm forsiktig opp til kokepunktet, trekk bort fra plata og klem vannet utav gelantinen og rør den inn i den varme blandingen. Ha så melkeblandingen over i skålene som er karamelliserte og avkjøl. Anbefaler å lage i porsjonskåler. Dette ble godt.

2 kommentarer:

  1. Hei denne hørtes god ut, men hvor får du stevia vanilla creme eller english toffee og tagatesse?

    Mvh elin

    SvarSlett
  2. Hei Elin, stevia kjøper jeg fra www.iherb.com
    Tagatesse kjøpes på helsekosten. Du kan fint lage denne uten stevia vanillacreme, da har du bare i litt sukrin og vaniljestang eller vaniljepulver,(ikke vaniljesukker) tagatesse eller annen søtning du måtte ønske. Absolutt en god erstatning for "vanlig" karamellpudding.

    SvarSlett