Her i huset går det en del sambal olek eller chilipaste, så jeg tenkte hvorfor ikke lage det selv:-) Det ble riktig så velykket.
Sambal olek
225 gr chili
75 gr hvitløk
75 gr fersk ingefær
2 stk fersk sitrongress - den hvite delen
ca 1 dl hvitvineddik
60 gr sukrin
1 gr stevia - kan sløyfes
1/2 ts salt - jeg brukte himalaya
revet skall av 1 lime
Kjør chili, hvitløk,ingefær,sitrongress i en blender, spe med hvitvinseddik. Ha så alt i en gryte, kok opp og smak til med søtning, salt og limeskall. La småkoke i ca 3 min. Ha på tett glass. Oppbevares i kjøleskap. Holder seg godt i 1-2 uker.
Brukes som tilbehør til kjøtt, suppe eller for å lage tacoen sterkereer også god i pizzasausen eller oppå pizzaen, kun fantasien som setter grenser for hva en kan bruke sambal olek til. Men du må like sterk mat.
Sambal olek
225 gr chili
75 gr hvitløk
75 gr fersk ingefær
2 stk fersk sitrongress - den hvite delen
ca 1 dl hvitvineddik
60 gr sukrin
1 gr stevia - kan sløyfes
1/2 ts salt - jeg brukte himalaya
revet skall av 1 lime
Kjør chili, hvitløk,ingefær,sitrongress i en blender, spe med hvitvinseddik. Ha så alt i en gryte, kok opp og smak til med søtning, salt og limeskall. La småkoke i ca 3 min. Ha på tett glass. Oppbevares i kjøleskap. Holder seg godt i 1-2 uker.
Brukes som tilbehør til kjøtt, suppe eller for å lage tacoen sterkereer også god i pizzasausen eller oppå pizzaen, kun fantasien som setter grenser for hva en kan bruke sambal olek til. Men du må like sterk mat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar