Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

søndag 11. september 2011

Foccacia

Igår laget jeg det beste foccacia brødet ever..... etter inspirasjon fra bloggen en sunn familie http://sunnfamilie.net/
Dette er nesten som orginal foccacia, nam,nam sier bare jeg altså. Jeg serverte det sammen med kyllingklubber, gresk salat og hvitløksdressing. Er glade for at det er rester igjen:-) Dette var skikkelig godt.

Oppskrift:
4 egg
1 dl fløte
2 ss smør
2 ss fiberhusk
2 ss kokosmel
1 ts bakepulver

smelt smør, visp egg og fløte lett sammen med en gaffel eller visp, bland sammen med det andre. Skal være litt grøtete. Jeg kledde en rund form ( 22 cm) med bakepapir, skvetta litt god olje i bunnene, hadde deigen oppi, dyttet soltørka tomater og fetaost ned i deigen, drysset over med med oregano og maldon salt. Stekte på 200-220 grader i 20 min. midt i ovnene på rist

Ha alt i en bolle og bland godt

Ha deigen i en form dekket med bakepapir og topp med det du mætte ønske. Her er det brukt soltørkatomater,oliven ,fetaost og litt frisk basilikum og toppet med maldon salt

Ferdig stekt

Klar til å nyyyyyyyytes:-))

10 kommentarer:

 1. Nam, så godt dette måtte være da! Savner virkelig focacchia-brød, så dette må prøves :)

  SvarSlett
 2. Ja enkelt, raskt og kjempegodt. Gleder meg til å teste hvordan det er i dag dagen etter:-)

  SvarSlett
 3. Den oppskriften har jeg kikket på også. Må prøve den en dag.

  SvarSlett
 4. Kan absolutt anbefales. Er laget på 25 min inkl steketid:-)

  SvarSlett
 5. Denne tror jeg må testes i morgen.
  Si ifra om den smakte bra dagen etter da!

  SvarSlett
 6. Kan absolutt anbefales og jeg varmet det bare litt i ovnen og da smakte det like godt dagen etter:-)

  SvarSlett
 7. Der er du igang igjen ja! Er du frisk og rask igjen?
  Min blogging går i rykk og napp. Mange ting som skjer om dagen. Pluss at nå er håndballen virkelig i gang igjen. MEN foccacia tror jeg virkelig jeg må få testet!

  SvarSlett
 8. Ja da er jeg hjemme i regnet og 12 grader igjen + vanlige mat rutiner.Borte bra, hjemme best:-) Ja dette foccacia brødet bør du teste, enkelt og godt.

  SvarSlett
 9. Jeg har ikke glemt deg;) Gikk bare litt i surr når du egentlig skulle komme hjem. Skal ordne pakke til deg i morgen. Gleder meg!! Håper det står bra til med deg?

  SvarSlett
 10. Åååå søte deg Cecilie:-) jeg trodde da ikke at du hadde glemt meg:-) regnet med at du hadde det travelt og pakken kom den når den kom. Gleeeeder meg masse:-) Står bra til med meg, men travle dager og lite tid til blogging.

  SvarSlett