Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

mandag 11. juli 2011

Waldorfsalat

Igår ble det waldorfsalat til kalkunmiddagen:-)) Nam,nam elsker waldorfsalat, men så er det jo litt karber i den vanlige varianten, men jeg kutter ut ananas og så har jeg kun 1 eple i og så har jeg druer i. Denne varianten lager jeg om vi skal spise med eller uten gjester.

2 dl fløte
1 pk mills majones - 160 gr
1 dæsj sitronsaft - smak deg frem
2 gr sukrin
115 gr eple
80 gr stangselleri
170 gr kål
80 gr valnøtter
100 gr druer - kan reduseres til 50 gr for å få ned karbene

Pisk fløten nesten stiv, litt mer enn milkshake konsistens, bland inn majones, smak til med sitronsaft og sukrin. Hakk eple,stangselleri,i biter, strimle kålen del druene i 2, fjern evt. stener. hakk nøttene grovt. Bland alt inn i fløte og majones sausen. Ha av litt nøtter og druer til pynt.

Waldorfsalat 45,49 karber i hele porsjonen, men kan reduseres om du tar kun 1/2 eple og halve mengden med druer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar