Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

søndag 31. juli 2011

Meny dag 1

Frokost: Pannekake med bacon
200 gr bacon , 6 egg, 1 dl fløte, 30 gr smør, 100 gr philadelfia ost, 100 gr jarlsberg
Fordel bacon i en langpanne og ha på noen klatter med smør, stek til baconet begynner å bli sprøtt. Mos sammen egg, fløte, philadelfiaost, riv jarlsbergosten og rør den inn i eggeblandingen. Ha over baconet og stek til den blir gyllen på 250 grader.
Totalt 7,64 karber i hele denne porsjonen, men det rekker til 4 måltider.
Så da blir inntaket av karber på denne 1,91 karber + 50 gr tomat 1,25 karber = 3,16



Lunsj: Samme som frokost
Totalt  3,16 karber

Middag: Tacosalat
200 gr karbonadedeig, 0,5 avocado, 50 gr tomat, 50 gr agurk, 50 gr isbergsalat, 30 gr  rødløk, 30 gr jarlsbergost
1 ss tacosaus + 1 ss rømme + hjemmelaget tacokrydder i karbonadedeigen
Totalt 6,12 karber

40 gr fløte fordelt utover dagen i kaffien = 1,16 karber

Kvelds/snacks:
50 gr rød paprika og 50 gr jarlsberg
Totalt: 2,3 karber
Totalt for hele dagen blir da 15,9 karbohydrater. Vil du fylle på hele karb. kvoten øker du bare på med litt grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar