Laget 2 stk av dette brødet i går og de ble nydelige. Men smarta meg puttett det vi ikke spiste i fryseren før jeg hadde fått tatt bilde av de, men skal bake de igjen snart, så da skal jeg legge ut bilde:-) Går litt fort her av og til.
Oppskrift på 1 brød:
2 gode ss fiberhusk
1,5 dl vann
1,5 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl gresskarkjerner
1 dl mandelmel
1 dl soyamel
0,5 dl chia frø
2 ts bakepulver
1 neve eller ca 0,5 dl gojibær
4 ss rapsolje
4 egg
litt salt
Bland alt sammen, la stå ca 5-10 min slik at fiberhusken får tyknet deigen. Dette brødet skal stekes uten form som et rundt brød. Når deigen er passe tykk til å kunne formes til en stor bolle, har du den på en en bakepapirkledd stekeplate og former en bolle, ha gjerne litt vann på hendene så går det lettere:-)Det blir en herlig skorpe på brødet og søtsmak av gojibærene. Minner litt om et grovt "julebrød" på en måte.
Jeg drysset gresskarkjerner over det ene brødet som pynt, men dette er ikke nødvendig, smaker supergodt uten også.
Stekes på 160- 180 grader midt i ovnen ca 1 time.
Oppskrift på 1 brød:
2 gode ss fiberhusk
1,5 dl vann
1,5 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl gresskarkjerner
1 dl mandelmel
1 dl soyamel
0,5 dl chia frø
2 ts bakepulver
1 neve eller ca 0,5 dl gojibær
4 ss rapsolje
4 egg
litt salt
Bland alt sammen, la stå ca 5-10 min slik at fiberhusken får tyknet deigen. Dette brødet skal stekes uten form som et rundt brød. Når deigen er passe tykk til å kunne formes til en stor bolle, har du den på en en bakepapirkledd stekeplate og former en bolle, ha gjerne litt vann på hendene så går det lettere:-)Det blir en herlig skorpe på brødet og søtsmak av gojibærene. Minner litt om et grovt "julebrød" på en måte.
Jeg drysset gresskarkjerner over det ene brødet som pynt, men dette er ikke nødvendig, smaker supergodt uten også.
Stekes på 160- 180 grader midt i ovnen ca 1 time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar