Denne jula droppet jeg riskremen til fordel for karamellpudding. Men den måtte lages uten egg og meieriprodukter. Jeg googlet litt og mikset litt selv og kom frem til en god oppskrift som falt i smak for min gane:-)
4 dl ris melk med vaniljesmak
1 dl soyafløte/risfløte
0,5 ts vaniljepulver
5-10 dråper stevia vanilla creme eller english toffee
5 plater gelantin
ca 1 dl tagatesse - karamellsaus
Legg gelantinen i bløt 5-10 min, kaldt vann
Smelt tagatessen slik at den blir brun og fordel dette skåler.
Bland alt det andre sammen og varm forsiktig opp til kokepunktet, trekk bort fra plata og klem vannet utav gelantinen og rør den inn i den varme blandingen. Ha så melkeblandingen over i skålene som er karamelliserte og avkjøl. Anbefaler å lage i porsjonskåler. Dette ble godt.
Hei denne hørtes god ut, men hvor får du stevia vanilla creme eller english toffee og tagatesse?
SvarSlettMvh elin
Hei Elin, stevia kjøper jeg fra www.iherb.com
SvarSlettTagatesse kjøpes på helsekosten. Du kan fint lage denne uten stevia vanillacreme, da har du bare i litt sukrin og vaniljestang eller vaniljepulver,(ikke vaniljesukker) tagatesse eller annen søtning du måtte ønske. Absolutt en god erstatning for "vanlig" karamellpudding.