Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

onsdag 1. august 2012

Motivasjon eller .......

Jeg fikk et spørsmål fra synsegulla om å skrive litt om motivasjon til å trene og forandringer av kroppen under veis i min prosess mot en smalere kropp.
Det hele begynte egentlig som et veddemål med ei venninne i mars mnd. og så utviklet det seg igrunnen bare derfra. Vi veddet først på hvem som gikk ned mest på 6 uker tror jeg det var:-) Men jeg hadde jo disse "kose" kiloene jeg ville bli kvitt, men manglet da motivasjon til å gjøre noe over lengre tid. Så når jeg først hadde veddet så måtte det jo gjøres skikkelig. Trene gjorde jeg jo masse av fra før, men jeg måtte gjøre noen forandringer om jeg ville lykkes eller "vinne" veddemålet.
Så jeg begynte å jogge utenom airobicen. Jeg har i flere år gått på airobic 4-5 ganger i uken, men har ikke blitt "tynnere" av den grunn. Så her måtte kondisjonstrening inn fant jeg ut for å øke forbrenningen. Så derfor begynte jeg altså å jogge de dagene jeg ikke gikk på airobic og nå på sommeren har det blitt joggeturer ca 4 ganger i uka og airobic de andre 3, ja noen dager har jeg jogget før frokost og gått på time på kvelden..... så trent har jeg jammen meg gjort. Jeg har alltid likt å trene, så motivasjon til det trenger jeg igrunnen ikke. Synes at den følelsen etter en treningsøkt er helt nydelig. Men ettersom ukene gikk i "veddemålet" mitt så tenkte jeg at dette skal jeg fortsette med til jeg er i mål med å få bort disse kose kiloene mine. Det var vel først 6 kilo som skulle bort, så justerte jeg til 8 kilo og nå siste og the end..... 10,8 kg som skal bort totalt.
Jeg har igrunnen ikke vært så opphengt i vekta annet enn at dette er et målbart tall og er mulig for meg å sjekke at jeg er på rett vei mot en smalere kropp. Målebånn synes jeg ble for mye styr og vanskelig å måle samme plass hver gang, så derfor bestemte jeg fort at vekta fikk bli mitt redskap sammen med målebånn. Eller dvs.... har kun målt lårene. Her har jeg faktisk gått inn 3 cm på hver fot, så det er merkbart....
Hadde en jeans som var mitt mål å komme inn i og denne har jeg nå brukt i noen uker:-) Faktisk så er den "litt" slak så det er kjempemotiverende. Det som er mitt svakeste punkt er å være like flink hele tiden med riktig mat. Noen dager er jeg bare sååååååå lei og så sugen på noe at jeg holder på å .............!!!!! Men da tar jeg meg en runde med meg selv og spør om jeg virkelig har så lyst på noe som jeg vet gjør kroppen min vondt, noen ganger klarer jeg beherske meg andre ganger ikke. Jeg er bare menneskelig jeg også. Har faktisk kost meg masse med jordbær og blåbær i sommer med vaniljesaus laget på havremelk, siden jeg ikke skal ha meieriprodukter, det har vært min lille kos og synder om en skal si det sånt. Jeg vil jo ikke pine meg ned i vekt og jeg vil jo kose meg litt med de nydelige bærene når vi endelig har dem her. Så får karbohydrater være karbohydrater:-) Blir jo ikke hver dag, men 2-3 ganger i uka har det blitt og jeg nyter hver munnfull, he,he..... ups..... sporet litt av her..... men tilbake til motivasjon eller ei til trening og en smalere kropp. Motivasjonen min er rett og slett at jeg har sett vekta gå nedover, jeg har kommet inn i buksa jeg hadde som mål og jeg har fått kommentarer på at jeg har blitt såååååå slanke, dette er nok motivasjon for meg. Jeg "slanker" meg kun for min egen del og min egen selvfølelse og det tror jeg er viktig. Ha en nydelig sommer videre allesammen:-)

2 kommentarer:

  1. Du er heldig som allerede synes det er gøy å trene. Jeg har lagt frem kortet til treningsstudioet og ser på det mange ganger for dagen, men kommer meg ikke bort dit. Syns det er dørjande kjedelig. Får prøve å henge frem noen klær som jeg vet strammer litt, kanskje det hjelper :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tine. Hva med å kutte ut treningsstudioet til du kommer litt inni dette med daglig bevegelse? Sett deg mål som å gå en tur på 15 min daglig og gjøre litt styrke etter turen som planke, situps,armhevinger eller en liten runde på noen min. med en rockering. Skal love deg at kommer du deg først ut, så blir turen lengre enn 15 min ganske så snart og da er ikke turen til studoi så lang når høst og vinter setter inn. Jeg mener også at det ikke bør "gapes" over for mye på en gang. Som f.eks gå fra null trening til ja nå skal jeg trene hver dag utenom lørdag..... bedre å si jeg skal begynne å trene 1 gang i uka, så øke dette til 2 osv....Når du ser og kjenner resultateter så får du garantert lyst på mer aktivitet. Lykke til med ditt treningsprosjekt.

      Slett