Matintoleranse

Jeg kommer til å lage mat uten egg,melk,gluten,hvetestivelse,nøtter,sukker,hvit fisk eller skalldyr de neste månedene. Skal prøve etter beste evne å lage mat som er lavkarbo, men noen ganger kan det bli vanskelig siden lista mi over matvarer jeg ikke skal ha er lang.
Oppskriftene på det jeg lager legge jeg under matintoleranse for å skille lavkarbo og matintoleranse oppskriftene inntil videre.

tirsdag 31. mai 2011

Ferietid:-)

Jippi.... da er jeg på ferie i varmere strøk. Så det blir ikke mye blogging nå de neste 2 ukene, men jeg skal komme tilbake med masse inspirasjon om mat og trening:-) Men nå blir det late dager rundt bassenget eller på stranden som blir det som blir 1 prio... har tatt med meg treningsklær og joggesko, så noen turer blir det nok + et par sykkelturer regner jeg med. Kan jo ikke bare spise og drikke heller da, selv om en er på ferie:-) Ha en nydelig juni mnd. allesammen. Store knib fra meg:-)

mandag 30. mai 2011

Lakse salat

1/2 isberg salat

1 pk feta ost - ikke den på glass
1 glass kapers
8 cherrytomater
1 pk røyke laks ca 250 gr
100 gr valnøtter

1 boks rømme
Dill, finhakkes
salt,,pepper, sitronsaft

Finsnitt isbergsalaten, kutt fetaosten i terninger,del tomatene og laks i biter, "klem" nøttene litt i mindre biter og bland alt godt sammen.

Finhakk dillen, så mye du ønsker. Bland inn i rømmen og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Serveres sammen med salaten

Dette blir min frokost og lunsj idag, nam,nam.

Et lysere lavkarbo brød

Igår bakte jeg et kjempegodt litt lysere lavkarbo brød. Dette falt i smak hos alle her i huset:-) Jeg mikset sammen litt av div. oppskrifter og det ble liksom bare til.

8 egg
1 boks rømme
3-6 ss nøytral olje
3 ts bakepulver
60 gr kruskakli
50 gr fiberhusk
50 gr malte solsikkekjerner
50 gr malte gresskarkjerner
50 gr malte valnøtter
80 gr malte linfrø

Pynt med noen hele frø

Ha nøtter og frø i en fooodpr. og mal dette fint, rør så egg, rømme og olje sammen med en satvmikser, bland inn det tørre, bakepulver til slutt. Kle en brødform med bakepapir og hell røren oppi. Røren er ganske tyntflytende, men det skal den være. Stek brødet på rist, nederst i ovnen, ca 55 min på 180 grader, ta så brødet utav formen og stek i 10-15 min. til, avkjøl. Jeg lar alltid lavkarbo brød ligge å "tørke" på rista noen timer eller natta, før jeg legger de i en pose og oppbevarer i kjøleskap.

søndag 29. mai 2011

God morgen

Det er tidlig søndag morgen og hele huset sover, kun meg som er våken. Sitter og koser meg litt med en kopp kaffe. Tenkte å ta meg en tur ut og trene litt før Norge begynner å våkne til liv. Er så nydelig å trene fra morningen av når det er stilt og rolig ute og kun meg å fuglene som lager lyder:-) nesten iallefall, noen få biler er det jo, men ikke mange Været er heller ikke det værste, litt skyet med solgløtt.. Idag skal vi på middag til svigers, stakkars hun ble jo helt bekymret. Det har gått opp for henne etter 1 år at jeg ikke spiser poteter etc.... hva skulle hun lage???? Jeg sa lag hva du vil så spiser jeg det jeg vil:-) Så tar jeg med en kake til kaffen. Blir nok snickerskaka, den er bare supergod. Min favoritt for tiden. Nå er det kun 2 dager før ferietid, åååååå som jeg gleder meg til å få sol på kroppen og bade i sjøen.  Brød er bakt, fiberhusk er kjøpt inn og stevia + cocosa blir med i kofferten da er jeg på plass. Kommer langt da. Kan lage meg kaffelatte av cocosa, fiberhusken kan jeg bruke til pannekaker, innbakte pølser etc.... et must i mitt liv på lavkarbo + holde magen i "form" under sydelige breddegrader. Ha en fin dag allesammen. P.S. fremdeles problemer med bloggen jeg x fingrene for at det snart ordenr seg alt blir så tungvint og så får jeg ikke svart dere som kommentere.

fredag 27. mai 2011

Jiipi i mål

Ja jeg er i mål når det gjelder å være 1000 minutter i aktivitet nå i mai. Skal absolutt gjenntas en annen måned. Ble en liten konkuranse mot meg selv, var jo livredd for at jeg ikke skulle klare å være i bevegelse disse 1000 minuttene som igrunnen bare er 30 min. pr dag iløpet av 1 mnd. og det har vi vel alle tid til:-) Noen dager har jeg bare gått en tur på 30-60 min. andre har jeg trent styrke, airobic, jogget, syklet ja litt av hvert altså. Dette var iallefall kjempekjekt og kan anbefales. Ble min lille PT på en måte. Jeg har fremdeles problemer med bloggen, men det er vist et felles problem som det jobbes med, så det er bare til å smøre seg med tålmodghet. Igår laget jeg pølser og blomkål/sellerorotmos til middag, nam,nam..... det å blande blomkål og sellerirot koke det med fløte og smør, mose grovt, mmmmmmm.... anbefales for de som savner potetmos. Jeg laget den slik.

Blomkål/sellerirotmos

1 middels blomkål
1/2 sellerirot
2 fedd hvitløk
2,5 dl fløte
ca 2-3 ss smør

Kutt blomkål og selleri i biter, kok det mørt i smør og fløte. Mos sammen, smak til salt og pepper.
Jeg hadde kun stekte pølser til denne gang, men passer til masse dette.

torsdag 26. mai 2011

Problemer med bloggen

Jeg mener ikke å være uhøflig, men det er noen problemer med bloggen min som jeg ikke finner helt utav. Jeg skal logge meg på og det går fint, men detter hele tiden ut eller det står hele tiden logg på, selv om jeg nettopp har logget meg på??? og jeg klarer derfor ikke å svare på innlegg for øyeblikket. Satser på å komme sterkt tilbake. Beklager så mye.

tirsdag 24. mai 2011

Reagerer jeg på fløte?

Jeg har den siste tiden vært litt slapp og "giddalaus" + elendig i magen og jeg tror jeg har funnet svaret, FLØTE. Imorges tok jeg meg en kopp med kaffe og fløte, ble dårlig nesten med det samme og sprang på toalettet i flere timer etterpå. Magen min har vært helt på styr siden forrige uke, men idag toppet det seg helt. Fikk store smerter og hyppige toalett besøk. Klarte ikke spise før i 12-13 tiden og da kun litt enkel mat. Gikk fint med magen, spiste det samme til neste måltid også. Var rester fra kyllig og bacon pizza fra igår. Til kvelden kokte jeg egg og spiste med smør, alt dette gikk fint. Så ble jeg fysen på noe og tenkte at jeg tar bare en slurk med fløte så går den fysinga over tenkte jeg........... men hadde ikke før svelget så kom de samme magesmertene som i morges og sprinta mot toalettet, samme "dritten" på an igjen altså. Så nå må jeg klare meg uten fløte en stund. Får rett og slett gå helt over til eggemelk for en stund. Kan brukes til masse den også heldigvis:-) Satser på at det går fint. Tar ingen sorger på forskudd her:-) Men synes jo at det er rart at jeg sånt plutselig reagerer så intenst på fløten??? Men kropper er rare slik. Sånt som nå orker jeg iallefall ikke å ha det, så da klarer jeg meg uten:-)